Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

1 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1159
Comentează add

În jurul orei 13.30, 36 de locatari, din care opt minori, ai unui bloc din municipiul Galați, au fost evacuați, de către lucrătorii ISU Galați.

Galaţi: Bloc evacuat din cauza unui miros suspect

maria-mandita-galati

Arhivă Foto: Arhiva/ smurd.ro.

Cercetările echipajului CBRN (cercetare chimică, biogică ,nucleară) de la ISU Brăila s-au finalizat fără a se identifica o altă sursă a mirosului, rămânând concluzia că acesta a provenit în urma folosirii, de cineva din bloc, a unui spray iritant lacrimogen.

Urmează ca Inspectoratul Județean de Poliție Galați să stabilească cine și în ce circumstanțe a folosit sprayul.


În jurul orei 13.30, 36 de locatari, din care opt minori, ai unui bloc din municipiul Galați, au fost evacuați, de către lucrătorii ISU Galați, alertați de faptul că în imobil se simte un miros persistent a cărui sursă nu a putut fi identificată încă. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galați, lt. col Eugen Chiriță, mirosul persistent a fost semnalat de locatari, pe apelul unic de urgență 112.

Cum la fața locului nu s-au confirmat presupunerile legate de o pierdere de gaze naturale, nefiind vorba despre nici un fel de defecțiune a Distrigaz, ISU Galați a solicitat sprijinul echipajului cu autospecială CBRN (cercetare chimică, biogică ,nucleară) de la ISU Brăila, care a ajuns la fața locului și a efectuat măsurători, pe scara blocului,  în apartamentele locatarilor  și în jurul canalizărilor pentru a identifica sursa mirosului.

După măsurători care au durat o oră și jumătate, s-a concluzionat că nu este vorba despre nici o subtanță toxică, ci despre folosirea unui spray iritant lacrimogen.

În urmă cu 2 săptămâni, un caz asemănător s-a înreguistrat la un alt bloc de locuințe din oraș, cercetările ulterioare arătând că fusese vorba despre mai multe substanțe dezinfectante folosite la curățenie, vărsate de locatari în canalizare, substanțe care, în contact unele cu altele, au provocat o reacție chimică al cărei miros a alertat locatarii.


Etichete brailamiros suspectblocevacuarecbrnisu brailaspray iritant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live