Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

24 Iunie 2021
Vizualizari: 358
Comentează add

Potrivit Primăriei municipiului Galați, furtuna puternică de miercuri seara a provocat 30 de accidente de teren - surpări sau tasări.

Galați: Bilanțul pagubelor după furtuna de miercuri seara

maria-mandita-galati

Foto: ISU Galați

Deși echipele Electrica Galați au lucrat toată noaptea de miercuri spre joi și au reușit realimentarea majorității consumatorilor afectați de furtună miercuri seara, în continuare sunt zeci de clienți casnici și agenți economici afectați în municipiul Tecuci și localitățile rurale Pechea, Rediu, Costache Negri, Fântânele și Smârdan.

Potrivit Primăriei municipiului Galați, furtuna puternică de miercuri seara a provocat 30 de accidente de teren - surpări sau tasări.

De asemenea, instituția a primit 70 de sesizări privind căderi de copaci sau crengi mari pe autovehicule, căi de acces sau rețele de înaltă tensiune.

De asemenea, la dispeceratul ISU Galați s-au înregistrat circa 200 de apeluri. Conform măsurătorilor, la furtuna demiercuri seara, în municipiul Galați s-a înregistrat o cantitate record de apă, respectiv, 80 de litri pe metru pătrat, fiind inundate 30 de străzi și 140 de gospodării.

Cele mai multe gospodării inundate s-au înregistrat în Valea Orașului, unde având în vedere debitul mare al Dunării, apa acumulată a putut fi evacuată prin pompare, în circa două ore, cu cele trei pompe de mare capacitate ale ISU și ANIF, totalizând 15.000 mc/h.

Echipele ISU, ale Apă Canal, Ecosal și Gospodărire Urbană au acționat toată noaptea de miercuri spre joi pentru înlăturarea efectelor furtunii.


Etichete (ii)inundatiipagubegalati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live