Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 624
Comentează add

Tot mai multe instituţii şi companii din România sunt interesate de protejarea mediului şi îşi înscriu proiecte de mediu în competiţia Premiilor pentru un Mediu Curat

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat

iulian-olescu

 

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat a avut loc aseară, la Bucureşti, răsplătind, printre alţii, Inspectoratul Scolar Suceava, care impreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava a derulat proiectul "Tezaur Ecologic".

Şcoala Gimnazială Peşteana-Jiu din comuna Bălteni, judeţul Gorj, a fost premiată pentru organizarea unui curs opţional cu componente teoretice dar şi practice în cursul căruia au fost colectate peste 8 tone de deşeuri, iar compania de salubritate Salubris Iaşi pentru că a reuşit să colecteze cu 30 la sută mai multe deşeuri decât anul trecut.

Tot mai multe instituţii şi companii din România sunt interesate de protejarea mediului şi îşi înscriu proiecte de mediu în competiţia Premiilor pentru un Mediu Curat, spune preşedintele ECOTIC, Valentin Negoiţă. 

Valentin Negoiţă: "De-a lungul anilor, au fost înscrise până acum 550 de proiecte. În ultimii trei ani, cel puţin, chiar mai multe decât anterior, şi acest lucru denotă pe undeva creşterea interesului şi a preocupărilor cetăţenilor români pentru iniţiative de mediu, pentru proiecte de portecţie a mediului, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi bineînţeles, pentru imbunătăţirea condiţiilor de viaţă, în ultimă instanţă, pentru că fiecare dintre noi este interesat să aibă în proximitate un râu curat, fără deşeuri aruncate la întâmplare, un aer fără particule grele şi un sol care să nu atenteze la sănătatea populaţiei prin diverse substanţe periculoase". 

ECOTIC este prima organizatie a producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice din Romania, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multa eficienţă şi omogenitate în îndeplinirea responsabilităţilor de mediu ale acestora. 


Etichete mediuAgenţia pentru Protecţia MediuluiValentin NegoiţăECOTIC

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live