Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iulie 2020
Vizualizari: 402
Comentează add

Decizie a Curţii de Apel București, de judecare a fostului ministru Gabriel Oprea, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Gabriel Oprea poate fi judecat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină

radiojurnal

Groapa de pe strada Știrbei Vodă din București în care căzut polițistul Bogdan Gigină, a doua zi după accident. Foto: Atena Teognoste.

Fostul ministru Gabriel Oprea poate fi judecat în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București, care a confirmat rechizitoriul procurorilor anticorupție.

Într-o primă instanță, Tribunalul București a respins în cameră preliminară contestațiile formulate de Gabriel Oprea, societatea General MPM Impex SRL și Petre Mazilu, patron al firmei. Gabriel Oprea și Petre Mazilu au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel București, care a respins joi contestațiile și a decis că poate începe procesul.

Accidentul în care a murit Bogdan Gigină a avut loc în 20 octombrie 2015. El făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a lui Gabriel Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul se deplasa către locuința sa.

Potrivit procurorilor, accidentul s-a produs ca urmare a nerespectării de fostul ministru Gabriel Oprea și de către ceilalți inculpați a dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități, însoțire a ministrului de polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă.

(RS)


Etichete gabriel opreareparaţiiasfaltăridrumuriaccidentmotocicleta(RS)bogdan giginapolitiecurtea de apel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live