Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

16 Aprilie 2011
Vizualizari: 1407
Comentează add

Principalele economii ale lumii reunite în grupul G20 au decis stabilirea unor parametri de evaluare a sănătăţii fiscale a economiilor membre şi a riscurilor globale care pot apărea.

G20 monitorizează reducerea dezechilibrelor economice

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Miniştri de finanţe şi guvernatori ai băncilor centrale din grupul celor 20. Foto: Reuters.

Principalele economii ale lumii reunite în grupul G20 au căzut vineri de acord să urmărească atent eforturile pe care le vor depune de acum încolo şapte ţări - Statele Unite, Germania, Japonia, Franţa, Marea Britanie, dar şi China şi India - pentru reducerea dezechilibrelor pe care le-au generat la nivelul economiei mondiale.

Întâlnirea de la Washington a reunit miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale.

Înaintea reuniunii Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, grupul celor 20 a convenit în reuniunea sa de vineri stabilirea unor parametri de evaluare a sănătăţii fiscale a economiilor membre şi a riscurilor economice globale pe care le ridică.

Ar urma să fie evaluate în profunzime natura dezechilibrelor fiscale şi financiare iar mai târziu în acest an să fie stabilit un plan de acţiune cu măsuri colective şi preventive pentru a realiza o creştere sustenabilă.

Declaraţia celor 20 nu face nicio nominalizare în legtură cu ţările cu cele mai riscante poziţii, dar unii oficiali sugerează că ar fi vorba de şapte ţări care vor fi supuse unui scrutin profund în legătură cu dezechiliberele lor fiscale şi financiare. 

Declaraţia comună se referă la escaladarea drastică a preţurilor alimentelor şi materiilor prime.

Grupul celor 20 aşteaptă rezultatele studiilor care vor analiza volatilitatea excesivă a preţurilor şi modul în care ele afectează securitatea alimentară.

Evenimentele din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, ca şi dezastrul  de la 11 martie din Japonia au crescut incertitudinile economice şi tensiunile în ce priveşte preţurile energetice.


Etichete G20reuniuneFMIdezechilibre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live