Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

22 Martie 2017
Vizualizari: 886
Comentează add

Cea mai mare afacere a anului în rugby este de domeniul trecutului.

Fuziunea dintre Racing 92 și Stade Francais a picat

alex-tentu

Foto: facebook.com/SFPARIS

Din cauza valului uriaș de reacții negative, fuziunea dintre cluburile franceze de primă ligă, Racing 92 și Stade Francais, este de domeniul trecutului. Rivalitatea ancestrală dintre cele două echipe pariziene nu a putut fi neglijată. Weekend-ul trecut, jucătorii legitimați la formațiile în cauză au intrat în grevă și nu s-au prezentat la disputele programate în campionat.

Duelul dintre Racing și Stade Francais datează încă de la ediția inaugurală a primei ligi franceze de rugby, disputată în anul 1892. De asemenea, cele două cluburi și-au împărțit în ultimii doi ani principalul trofeu din Hexagon.

Pe lângă motivul economic, fuziunea viza la fel de mult și latura sportivă. În momentul de față, Racing se află pe 9, iar Stade Francais pe 12, în ierarhia celei mai puternice întreceri interne din lume.

După această poveste, pasionații sportului cu balonul oval sunt nerăbdători să urmărească primul duel direct. Deși va avea loc la sfârșitul lunii aprilie, Stade Francais a scos deja la vânzare biletele pentru confruntarea cu Racing. Istoria de 125 de ani a acestui derby continuă, iar partidele se anunță mai interesante ca niciodată.


Etichete RugbyFranțaStade FrancaisRacing 92

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live