Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

19 August 2022
Vizualizari: 330
Comentează add

Președintele regiunii toscane, Eugeni Giani, a semnat starea de urgență ca urmare a fenomenelor meteorologice din ultimele zile.

Furtuni violente în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Foto - wikipedia

În Italia, la Veneţia, o furtună violentă a smuls zidăria de clopotniţa Bazilicii San Marco, iar în Toscana doi oameni au fost ucişi de copaci care s-au prăbuşit peste ei.

Ploi torenţiale şi vânt puternic sunt anunţate în continuare în nordul şi centrul peninsulei, aşa că autorităţile au declarat stare de urgenţă.

După furtunile și inundațiile de aseară din centrul și nordul Italiei, președintele regiunii toscane, Eugeni Giani, a semnat starea de urgență ca urmare a fenomenelor meteorologice din ultimele zile.

Orașele care ar putea fi în continuare afectate de ploi torențiale și vânt puternic sunt Masa, Carrara, Lucca Pistoia, Prato, Florența, Arezzo, Siena, Pisa, Livorno și Grosseto, toate zone vizitate în această perioadă și de turiști. Și președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, declarat, de asemenea, stare de urgență după violentele ruperi de nori care au afectat Veneția și provincia Rovigo.

Două persoane și-au pierdut viața în Toscana, după ce au fost lovite de copaci care s-au prăbușit, și 20 au fost rănite, în vreme ce vântul extrem de puternic a rupt zidăria de pe clopotnița Bazilice San Marco din Veneția.


Realizator: Furtunile violente, care au lovit şi alte zone din centrul şi sudul Europei, vin după săptămâni de caniculă şi secetă. În Austria şi Franţa, cel puţin 11 persoane au fost ucise, majoritatea de copaci sau de resturi de acoperişuri smulse de vânt.

Evenimentele meteorologice extreme - valuri de caldura şi furtuni puternice -, au devenit mai intense şi mai frecvente în ultimii ani şi pe continentul nostru, din cauza schimbarilor climatice, aduse şi de activitatea umană.

De la începutul erei industriale, temperatura globlă e mai mare, şi va continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile, avertizează climatologii.


Etichete italiafurtuniclopotnita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live