Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

11 Iunie 2020
Vizualizari: 622
Comentează add

A fost cod roșu de furtună și de grindină, în această după-amiază, în județul Sălaj, iar în orașul Zalău a căzut grindină de dimensiuni medii.

Furtună puternică la Zalău

adrian-lungu-salaj

Arhivă Foto Adrian Lungu

A fost cod roșu de furtună și de grindină, în această după-amiază, în județul Sălaj, iar în orașul Zalău a căzut grindină de dimensiuni medii. 

Totul s-a întâmplat în aproximativ 10 minute. Cerul s-a întunecat brusc şi a urmat o vijelie puternică, însoţită de grindină de dimeiuni medii. Până la această oră, nu există informații oficiale despre eventuale cazuri de persoane surprinse de furtună.

De această dată, mesajul de avertizare pentru populaţie a venit cu minute bune înainte de producerea furtunii, iar cei mai mulţi zălăuani s-au adăpostit.

Am văzut în Cartierul Dumbrava, în Nord, aici unde locuiesc eu, mașini acoperite cu covoare, de teamă ca grindina să nu le afecteze.

Un al doilea mesaj, de această dată cu privire la grindina de dimenisuni mari, a venit câteva minute mai tâzriu, dar, din fericire, cel puţin în zona de Nord a oraşului, nu a au mai fost căderi de grindină. oamenii sunt foarte speriaţi, iar autorităţile vor să afle acum dacă furtuna a provocat pagube sau dacă există persoane rănite.

Pe Bulevardul Mihai Viteazu, din oraş, sunt inundaţii, drumul fiind acoperit la această oră cu apă. Potrivit informaţiilor furnizate de fermieri, au fost afectate grav şi culturile agricole, în special livezile.

Acum, la Zalău, întâmplător, este soare. Voi reveni cu noi informaţii în programele serii, la RRA.
Realizator: Mai trebuie spus că acum judeţul Sălaj este sub cod portocaliu, la fel ca şi judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Maramureş, Satu Mare, Harghita şi Covasna.

(RS)


Etichete zalaufurtuna(RS)grindinaploi torentiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live