Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

3 Octombrie 2020
Vizualizari: 303
Comentează add

Multe case au fost luate de ape sau de torentele căzute de pe munte, salvatorii întâmpinând dificultăți să ajungă în zonă.

Furtuna Alex: Mai multe persoane date dispărute în regiunea Nisa, Franța

daniela-coman

Foto: Arhivă.

În Franța, sute de pompieri caută mai multe persoane date dispărute în regiunea Nisa, după ploile torențiale și inundațiile aduse de furtuna Alex, care acționează nu numai pe coastele Mediteranei, ci și în vestul țării, pe țărmul Atlanticului.

Peste 900 de pompieri, dotați inclusiv cu elicoptere, caută cel puțin opt persoane date dispărute și alte trei presupus dispărute în sud-estul Franței, în regiunea Alpilor maritimi; printre ei, doi salvatori.

Epicentrul intemperiilor de azi-noapte a fost situat la aproximativ 50 de km de Nisa, localitățile cele mai afectate fiind total izolate în prezent, după ce mai multe poduri s-au prăbușit, iar peste 50 de șosele au fost inundate, acoperite de alunecări de teren sau de copaci scoși din rădăcină.

Multe case au fost luate de ape sau de torentele căzute de pe munte, salvatorii întâmpinând dificultăți să ajungă în zonă.

Peste 12.000 de locuințe nu au curent electric. Televiziunile franceze difuzează imagini apocaliptice cu râurile din regiune ieșite din albie, cele mai înalte cote fiind atinse de fluviul Var, care a măturat tot ce i-a ieșit în cale.

Météo-France evaluează că precipitațiile din ultimele 10 ore, căzute în sud-estul Franței, reprezintă echivalentul ploilor dintr-un an întreg.

Premierul Jean Castex a anunțat că se va deplasa în regiune imediat ce condițiile meteorologice o vor permite. Azi dimineață codul roșu a fost ridicat, însă regiunea rămâne sub avertizare de cod portocaliu, iar în largul coastelor Nisei, alertat de valuri înalte.

Furtuna Alex afectează și vestul Franței, unde sunt anunțate și pentru următoarele ore precipitații abundente, vânt puternic și inundații

. În regiunea Bretania, din nord-vest, au fost raportate două persoane care și-au pierdut viața și numeroase pagube materiale, aproape 30.000 de locuințe fiind lipsite de electricitate.

(RS)


Etichete frantapompierinisa(RS)ploi torentialefurtuna alex

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live