Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Ianuarie 2022
Vizualizari: 241
Comentează add

Furnizorii de energie și gaze solicită guvernului ca schema de sprijin și prevederile noului act normativ, discutat în executiv, să fie clare.

Furnizorii de energie și gaze solicită prevederi clare

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Furnizorii de energie și gaze solicită guvernului ca schema de sprijin și prevederile noului act normativ, discutat astăzi în executiv, să fie clare, astfel încât să se poată aplica unitar formulele de calcul pentru facturii.

Directorul executiv al Federației operatorilor de utilități din România, Dana Daraban, a susțin astăzi că lipsa de claritate a vechilor prevederi ar fi fost cauza calculelor greșite ale unor facturii din noiembrie și decembrie, însă dincolo de această situație - afirmă ea - cea mai mare problemă a furnizorilor este faptul că statul nu a decontat încă fondurile pentru schema de sprijin.

În replică, ministrul energiei, Virgil Popescu, a spus că plățile către furnizori vor fi făcute pe măsură ce aceștia vor trimite calculele corecte pentru noiembrie, decembrie și ianuarie.

Virgil Popescu: Noi avem bani la Ministerul Energiei în buget, evident că pe măsură ce solicitările de plată vor veni. Chiar am discutat aseară în coaliție, nimeni nu-şi dorește să blocheze sistemul energetic național, să blocheze partea de furnizare, ba, din contra, dorim să deblocăm aceste lucruri și /.../. Dar ne dorim și de partea cealaltă, de partea cealaltă a mesei, a furnizorilor, să întocmească facturile corespunzător, în așa fel încât să existe și confortul din partea Ministerului Energiei că certifică niște plăți care sunt în baza unor facturi emise corect.
 

Etichete furnizorienergiegazecompensareguvernFederația operatorilor de utilități din RomâniaDana Darabanministrul energieiVirgil Popescu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live