Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Octombrie 2017
Vizualizari: 547
Comentează add

Ministrul energiei, Toma Petcu: Necesitatea funcţionării Mintia în această zonă este una vitală pentru sistemul energetic.

Funcționarea termocentralei Mintia, "vitală pentru sistemul energetic"

radiojurnal

Sediul Complexului Energetic Hunedoara (foto: Ilie Pintea)

Complexul Energetic Hunedoara ar trebui să importe cărbune pentru asigurarea stocurilor de iarnă, însă chiar și aşa termocentralele din componenta acesteia sunt vitale pentru sistemul energetic naţional - a declarat astăzi la Deva ministrul energiei, Toma Petcu.

El a vorbit despre termocentrala Mintia care nu doar că asigură agentul termic pentru municipiul reşedinţă de judeţ, ci este şi unul dintre puţinii producători de energie electrică din regiune. 

Toma Petcu: Convingerea mea este că necesitatea funcţionării Mintia în această zonă este una vitală pentru sistemul energetic. Plecând de la acest raţionament, cu siguranţă, atâta timp cât va produce energie electrică va produce şi căldură, agentul termic pentru populaţia din Deva şi cred că acest lucru poate să se facă la preţuri foarte bune, dar nu este singurul criteriu de a avea un preţ foarte bun. 

Realizator: Ministrul Toma Petcu s-a aflat astăziîn județul Hunedoara, în contextul în care la Mina Uricani au fost declanşate anchete pentru stabilirea cauzelor accidentului de ieri dimineaţă în urma căruia un miner şi-a pierdut viaţa şi alţi trei grav răniţi. Au fost aduşi în spitale din Bucureşti.

Corespondentul nostru Ilie Pintea precizează că ministrul energiei a dispus evaluarea tuturor minelor din Valea Jiului, atât active cât şi în curs de închidere, pentru a determina vulnerabilităţile lor şi posibilităţile de îmbunătăţire a securităţii muncii.


Etichete Complexul Energetic Hunedoaraministrul energieitoma petcucarbunemintiadeva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live