Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu, Bruxelles

17 Iulie 2014
Vizualizari: 2031
Comentează add

Suma totală afectată de fraude a fost de aproape 250 de milioane de euro din fondurile Uniunii, ceea ce reprezinta mai puţin de 0,2 la sută din bugetul pentru cheltuieli.

Fraudele vizând bugetul Uniunii Europene au scăzut uşor

sorin-croitorescu-bruxelles

 Foto: Arhivă.

Fraudele vizând bugetul Uniunii Europene, care au fost identificate anul trecut de autorităţile naţionale, au scăzut uşor faţă de 2012, potrivit unui Raport publicat joi de Uniunea Europeană.

Suma totală afectată de fraude a fost de aproape 250 de milioane de euro din fondurile Uniunii, ceea ce reprezinta mai puţin de 0,2 la sută din bugetul pentru cheltuieli.

Numărul de cazuri de fraudă raportate a crescut, însă, faţă de anul 2012, ceea ce ar putea fi, potrivit experţilor europeni, efectul măsurilor mai ferme pentru detectarea lor într-un stadiu incipient, sau al mai bunei raportări a fraudelor de către unele state membre.

Raportul recomandă, printre altele, ţărilor comunitare să îşi revizuiască mecanismele de control pentru a se asigura că acestea se bazează pe evaluări de risc şi au obiective precise.

România a raportat 109 cazuri de fraudă. Italia este ţara care a raportat cele mai multe cazuri - peste 300, în vreme ce Irlanda nu a raportat niciunul, iar Olanda şi Luxemburg – câte un caz.
 


Etichete fraudebugetUniunea Europeanăraportautorităţifondurimecanisme de controlevaluări de riscOlandaItaliaRomâniaLuxemburgIrlanda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live