Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

30 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1495
Comentează add

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat că va majora Taxa pe Valoare Adăugată şi că va introduce o taxă pe tranzacţiile financiare. Modificările vor intra în vigoare la 1 octombrie şi respectiv în luna august.

Franţa "va majora TVA-ul"

roxana-vasile-paris

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy. Foto: Reuters.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a prezentat, duminică seară, o serie de măsuri menite să ducă la atenuarea şocului crizei economice şi financiare.

Intervenţia liderului francez a avut şi un pronunţat caracter politic, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din aprilie.

Din luna octombrie, TVA-ul în Franţa ar urma să fie mărit cu 1,6% pentru finaţarea protecţiei sociale şi scăderea costurilor muncii, el urmând să fie de 21,2%.

Totodată, potrivit preşedintelui Nicolas Sarkozy, din august, va fi introdusă pentru toate întreprinderile cotate în Franţa o taxă de 0,1% pe tranzacţiile financiare, inclusiv pe cele efectuate în afara ţării.

Câştigul de un miliard de euro anual va contribui la reducerea deficitului care în 2011 se plasează în jurul valorii de 5,4% din produsul intern brut.

Anul acesta, el ar urma să fie de 4,5%, pentru ca în 2013 să ajungă la 3%, aşa cum cere Uniunea Europeană.

Are preşedintele Republicii dreptate să anunţe reforme cu mai puţin de trei luni înaintea alegerilor prezidenţiale - îşi întreabă cotidianul "Le Figaro" cititorii.

Pentru moment, favorit în sondaje este contracandidatul socialist François Hollande.

Întrebat din nou dacă îşi va depune candidatura pentru al doilea mandat, lucru pe care pănă acum nu l-a făcut, Nicolas Sarkozy a precizat doar că nu se va sustrage de la întâlnirea cu francezii.


Etichete TVAtaxătranzacţiiNicolas Sarkozyalegeri prezidenţialeFranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live