Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Eugen Coroianu

19 Decembrie 2013
Vizualizari: 1584
Comentează add

Franţa şi Germania pot demera acum o nouă etapă în relaţiile bilaterale, la Paris, cancelarul german, Angela Merkel, după întrevederea cu preşedintele Francois Hollande.

Franţa şi Germania "împart un orizont comun"

eugen-coroianu

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Franţei, Francois Hollande. Foto: www.elysee.fr

Franţa şi Germania pot demera acum o nouă etapă în relaţiile bilaterale, a declarat miercuri, la Paris, cancelarul german, Angela Merkel, după întrevederea cu preşedintele Francois Hollande.

Ea a ţinut să sublinieze, într-o scurtă declaraţie de presă, că cele două ţări au conlucrat în mod intensiv, în ultimele luni.

Ca şi la începutul celorlalte două mandate ale sale de cancelar, doamna Merkel a făcut prima vizită în străinătate, în Franţa, în dorinţa sa, de a reconfirma, probabil, soliditatea axei europene Berlin-Paris.

Vrem să împingem Europa înainte şi să o facem continentul cel mai puternic din lume, a subliniat Angela Merkel.

Optimismul cancelarului german vine la scurt timp înaintea summitului european de iarnă consacrat de această dată Uniunii Bancare, o iniţiativă menită să îndepărteze riscul unei noi crize a zonei euro.

Acasă la Berlin, cu câteva ore înainte, într-un discurs în Bundestag, Merkel menţinuse aceeaşi linie, deşi puţin mai reţinută, spunând parlamentarilor germani că situaţia de criză din zona euro nu a fost încă depăşită, dar că primele semne de succes sunt evidente, mai ales în ţări precum Irlanda şi Spania.

La rândul său, Francois Hollande a precizat că Franţa şi Germana împart, de acum înainte, un orizont comun, care trebuie să se transforme într-o agendă comună.

Europa are nevoie de relaţia Paris-Berlin, este convingerea dlui Hollande.

O relaţie de încredere, o relaţie puternică, o relaţie deschisă; şi foarte probabil că are dreptate.

Un Consiliu de Miniştri franco-german va avea loc pe data de 19 februarie, cu scopul declarat, de a aprofunda cooperarea bilaterală.

După cum spunea doamna Merkel, miza este să demonstrăm că împreună putem obţine mai mult pentru popoarele noastre, decât am face-o separat.


Etichete FranţaGermaniaîntrevedereAngela MerkelFrancois HollandedeclaraţieBerlinPArisSpaniaEuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live