Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

20 Martie 2020
Vizualizari: 409
Comentează add

Franţa se confruntă cu mari probleme în sistemul sanitar

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Arhivă.

Franţa se confruntă cu mari probleme în sistemul sanitar. Sunt 11.000 de pacienţi confirmaţi, cu aproape 1.900 înregistraţi într-o singură zi, iar numărul deceselor a ajuns la 372.
 
Corespondenţă de la Paris - Reporter: Daniela Coman - Spitalele încep să se umple şi în Franţa: aproape 4.500 de pacienţi internaţi, dintre care 1.122 la reanimare.
 
Au fost anulate sau amânate toate intervenţiile chirurgicale şi consultaţiile neurgente, inclusiv în spitalele private, care s-au alăturat luptei împotriva epidemiei.
 
Personalul medical este supus unei presiuni teribile.
 
În Alsacia, zona cea mai afectată nu mai sunt paturi libere.
 
La Paris, cele 39 de spitale au făcut apel la utilizatorii Facebook să facă donaţii pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu COVID-19, printre care se află şi 56 de cadre medicale.
 
Pe măsură ce îmbolnăvirile se înmulţesc, autorităţile par tot mai neliniştite, se tem de apariţia unui număr mare de cazuri grave într-o perioadă scurtă de timp, care să pună la pământ sistemul de sănătate.
 
Spitalele au început să lucreze la protocoale pentru situaţia în care vor fi nevoite să trieze pacienţii din cauza lipsei capacităţii de îngrijire.
 
Autorităţile de la toate nivelurile, până la preşedintele Macron, insistă ca francezii să fie disciplinaţi şi să respecte măsurile de izolare generală ca unică soluţie de limitare a propagării virusului.
 
Spre deosebire de alte ţări, în Franţa s-au permis până acum mici ieşiri individuale, nu în grup, în imediata apropiere a domiciliului, pentru a face puţină mişcare, a lua aer sau a plimba câinele, însă s-a constatat că mulţi abuzează.
 
De astăzi, cine este depistat de Poliţie la mai mult de 500 de metri de casă riscă amendă de până la 375 de euro.
 
Direcţia de Sănătate Publică a estimat că izolarea populaţiei s-ar putea prelungi până la patru săptămâni.
 
(PH)

Etichete Frantasistem medicalcoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live