Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

4 Februarie 2021
Vizualizari: 185
Comentează add

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a fost primită la Paris de preşedintele Emmanuel Macron.

Franța se angajează să susțină R. Moldova prin proiecte de investiții

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită astăzi la Paris de preşedintele Emmanuel Macron, împreună cu care a luat un prânz de lucru la Palatul Élysée. 

Președintele Emmanuel Macron a fost categoric când a afirmat sprijinul Franței pentru suveranitatea și integritatea Republicii Moldova, precum și pentru reglementarea conflictului din Transnistria.


Emmanuel Macron: Franța se angajează să susțină Moldova prin proiecte de investiții ale întreprinderilor franceze, sprijin pentru reforma guvernării și a justiției, renovarea infrastructurii și dezvoltarea durabilă. De asemenea, susținem voința dumneavoastră de a reglementa conflictul din Transnistria, care reprezintă o provocare pentru pacea și securitatea europeană. De aceea, vreau să afirm foarte clar sprijinul neclintit al Franței pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute internațional și disponibilitatea noastră pentru a vă ajuta să parcurgeți acest drum.


Reporter: Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat că angajamentul european al Chișinăului, asumat în 2014, odată cu semnarea acordului de asociere la Uniunea Europeană, este calea cea mai scurtă către democrație și prosperitate.


Maia Sandu: Republica Moldova este un stat european nu doar geografic; suntem europeni prin cultură, istorie, limbă, dar și aspirațiile de democrație, echitate și stat de drept. Două treimi din comerțul nostru extern este cu țările Uniunile Europene. Am simțit solidaritatea Franței, prin proiectele de dezvoltare desfășurate în localitățile Republicii Moldova, ajutându-i pe concetățenii mei să aibă condiții ami bune de viață. Simțim această solidaritate prin sprijinul oferit școlilor și profesorilor noștri.


Reporter: Președinta Republicii Moldova se află de două zile la Paris, unde a avut convorbiri cu ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, cu preşedintele Adunării Naționale, Richard Ferrand, și a participat la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri francez.

VIDEO: Declarații comune, președintele R. Moldova, Maia Sandu și președintele Franței, Emmanuel Macron.

(RS)


Etichete republica moldovamaia sandufrantaemmanuel macron(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live