Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

30 Mai 2020
Vizualizari: 407
Comentează add

Proteste în Franţa faţă de decizia companiei Renault de reducere a posturilor.

Franţa: Proteste faţă de decizia companiei Renault de reducere a posturilor

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Protester holds a banner reading " don't touch MCA its our plant" as they demonstrate against the Renault automaker's decision to cut 15,000 jobs worldwide, including 4,600 in France, in Maubeuge, on May 30, 2020, following the announcement of the Renault plant in Val de Sambre which is threatened by the savings plan. The management of the manufacturer plans to transfer production of Kangoo electric utilities to the city of Douai 70 km away, which would inherit a new platform. FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Câteva mii de persoane au protestat, în această dimineaţă, în faţa unei fabrici Renault din nordul Franţei, faţă de decizia companiei de a reduce 15.000 de posturi, dintre care 4.600 în Hexagon. Măsura face parte din proiectul de restructurare prezentat de grupul Renault, care se va întinde pe trei ani şi vizează reducerea costurilor şi creşterea rentabilităţii. În ceea ce privește Uzina Dacia din România conducerea Renault a anunțat doar că se va renunța la proiectul de extindere aflat în derulare.

Desființarea celor 15.000 de posturi nu se va face prin concedieri colective, ci prin programe de recalificare, mobilitate internă și plecări voluntare. Producția va fi redusă cu 700.000 de vehicule pe an. În perioada următoare Renault va renunța la aproape jumătate din modelele sale de mașini, mai ales dintre cele mai scumpe care s-au dovedit nerentabile și va investi în schimb în dezvoltarea automobilului electric şi hibrid. 

Președintele-director general al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Jean-Dominique Senard, a precizat că această restructurare era iminentă.

Jean-Dominique Senard: Am convingerea că luăm cele mai bune decizii. Vom reconstrui o fundație durabilă pentru Renault în următorii trei ani. Proiectul nostru nu este doar defensiv, ci și ofensiv. Ne propunem reducerea costurilor cu două miliarde de euro în trei ani și o facem pentru a restabili o competitivitate pozitivă a grupului. Nu este un plan de închidere a uzinelor, ci unul economic, global și coerent.

Planul constructorului auto francez prevede și suspendarea proiectelor de extindere a afacerilor în Maroc și România. Dacia avea un proiect în derulare de 100 de milioane de euro pentru creșterea cu 15% a capacității de producție, de la 350.000 de mașini la peste 400.000 pe an. O parte a fost realizată, însă la restul se renunță.

Planul de restructurare prezentat de boardul Renault vorbește și de reducerea activităților de fabricație a cutiilor de viteze în lume, ceea ce înseamnă că vor fi afectate și capacitățile Dacia pe această componentă.


Etichete (ii)frantarenaultproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live