Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

2 Iulie 2019
Vizualizari: 378
Comentează add

Mobilizare naţională a medicilor şi a personalului de la serviciile de urgenţă ale spitalelor, în Franţa.

Franța: Protest al cadrelor medicale de la Secţiile de Urgenţă

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

În Franţa, mobilizare naţională a medicilor şi a personalului de la serviciile de urgenţă ale spitalelor, care cer creşterea salariilor şi angajarea de personal.  

Câteva sute de persoane venite din toată ţara şi-au început manifestaţia în această dimineaţă în faţa sediului Ministerului de Finanţe, iar acum se află în marş spre Ministerul Sănătăţii.

"Nu suntem roboţi" este sloganul sub care se desfăşoară acţiunea de astăzi, ale cărei principalele revendicări sunt acoperirea lipsei de personal, majorarea cu cel puţin 300 de euro a tuturor salariilor şi creşterea numărului de paturi.

Cadrele medicale de la Secţiile de Urgenţă ale spitalelor franceze protestează de peste trei luni, atrăgând atenţia că starea de epuizare fizică în care se află din cauza programului încărcat, a numărului mare de pacienţi şi a personalului insuficient reprezintă cel mai mare risc în primul rând pentru pacienţi.

În 10 ani, numărul francezilor care apelează la Serviciile de Urgenţă ale spitalelor s-a dublat, fiind în prezent de peste 21 de milioane pe an.

Motivul principal ar fi numărul mic al medicilor generalişti şi listele lor lungi de aşteptare.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Sănătăţii a alocat 70 de milioane de euro suplimentar pentru Serviciile de Urgenţă, având ca destinaţie plata unei prime de risc de 100 de euro lunar pentru 30.000 de salariaţi, precum şi recrutarea de noi angajaţi.

Oamenii din sistem spun că este insuficient şi vor să menţină presiunea asupra guvernului până la o schimbare reală a situaţiei.

Perioada de vacanţă este cu mult mai problematică, potrivit datelor oficiale, pentru lunile iulie şi august, peste 1.000 de ture de câte 12 ore sunt neacoperite de medici şi asistente, ceea ce înseamnă că personalul de serviciu va trebui să suplinească absenţa celor plecaţi în concediu.


Etichete frantagrevaservicii de urgentaspitaleparis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live