Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

6 Decembrie 2020
Vizualizari: 172
Comentează add

Franța: Prezență la vot redusă

daniela-coman

În Franța, unde comunitatea românească este estimată la peste 300.000 de persoane, prezența la vot este slabă, așa cum a fost și ieri. Corespondenta noastră Daniela Coman transmite de la Paris.

Reporter: Puțin peste 1.500 de alegători au venit să voteze astăzi în cele patru ore care s-au scurs de la deschiderea celor 48 de secții de votare, după ce ieri doar 2.900 de români și-au exercitat dreptul de vot. Iată ce așteptări au câțiva dintre ei de la acest scrutin:
 
-: E foarte important ca toată lumea să voteze, pentru că ar trebui să fie nu doar un drept, ci o obligație ca și cetățean. Şi ce îmi doresc pentru parlament este creșterea numărului de reprezentanţi pentru diaspora.
 
-: Ce să aștept! Decât o viață mai bună, o pensie mai așa...., am 29 de ani de serviciu și am 940 de lei pensie și de asta am fugit din România. Fac 70 de ani și muncesc în Franța. Ce pot să fac? Trebuie să mă operez de inimă - aici e gratuit; medicamente gratuite.
 
-: Pentru parlamentarii de diaspora consider că trebuie să încurajeze reîntoarcerea românilor acasă și să ne ofere condiții mai bune ca să revenim acasă. Să fie un sistem de educație mai bun pentru ca studenții să nu mai vină în străinătate să studieze și, cum voi fi un viitor medic, să fie un sistem de sănătate mai bun. 
 
Reporter: Ca peste tot, procesul electoral se desfășoară și în Franța în cele mai stricte condiții de siguranță sanitară.
 
(PH)
 

Etichete alegeri parlamentare 2020Frantaprezenta la vot(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live