Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

4 Octombrie 2011
Vizualizari: 2108
Comentează add

Noul şef al Biroului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Arno Klarsfeld, a afirmat că Franţa nu va tolera reapariţia taberelor de romi pe teritoriul său.

Franţa doreşte integrarea romilor în România

carmen-gavrila

Romi primesc câte 300 de euro pentru a pleca din Franţa. Foto: Arhivă Reuters.

Franţa va continua să-i plătească pe romi cu câte 300 de euro pentru a se întoarce în România, spune noul şef al Biroului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Arno Klarsfeld, care este zilele acestea în vizită în România.

Arno Klarsfeld a fost luni în cartierul Ferentari din capitală, iar marţi va merge la Timişoara, pentru a susţine proiecte de reintegrare a romilor care se întorc acasă.

Parisul va porni anul viitor 80 de astfel de proiecte, spune noul şef al Biroului Francez pentru Imigraţie şi Integrare.

Arno Klarsfeld a sugerat autorităţilor de la noi să folosească bani europeni pentru romi, dar a insistat că şi aceştia trebuie să facă eforturi pentru a se integra în societate.   

Noul şef al Biroului Francez pentru Imigraţie şi Integrare a apărat acţiunile Franţei în chestiunea romilor şi a explicat că este vorba pur şi simplu de eforturi pentru retrimiterea lor în România ca să trăiască mai bine, nu în oraşe de carton la marginea localităţilor franceze.

Arno Klarsfeld a precizat că Franţa nu va tolera reapariţia taberelor de romi pe teritoriul său.

Şeful Biroului Francez pentru Imigraţie şi Integrare a atras atenţia că romii sunt o populaţie europeană care a fost persecutată multă vreme şi că Europa are obligaţia de a-i integra.

Pentru asta, a spus reprezentantul francez, ar trebui folosite cele 17 miliarde de euro, care sunt în prezent neutilizate, blocate la Bruxelles.

"Franţa nu poate tolera infracţiunile comise de romi"

Arno Klarsfeld a precizat că Franţa nu poate însă să tolereze infracţiunile comise de romi şi a explicat de ce ministrul francez de interne îi numeşte pe infractorii romi, români.  

"Ministrul de interne francez este prudent. El ştie că nu trebuie să stigmatizeze pe cineva din cauza etniei şi să o numească în funcţie de etnie, ci de naţionalitate, dar România trebuie să înţeleagă că romii sunt şi români şi trebuie să facă totul ca această populaţie să rămână aici.

"Franţa nu poate accepta pe teritoriul ei reţele rome de cerşetori care copii sunt victime sau reţele de prostituţie. Franţa va acţiona dur şi fără îndoială, că vor fi înăsprite legile pentru a opri aceste fenomene", a declarat Arno Klarsfeld.

După ce a vizitat cartierul Ferentari dn Bucureşti, şeful Biroului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Arno Klarsfeld a spus că vina pentru lipsa de integrare a romilor aparţine în mare măsură şi liderilor romi. 

"În acelaşi timp, aceşti romi trebuie să facă şi ei eforturi să se integreze. Am văzut familii cu şapte- opt copii cu care locuiesc într-o singură cameră.

"Nu e posibil să faci atâţia copii când ştii că nu ai decât o cameră, nu ai ce să le oferi. Sunt lucruri care nu se spun, dar care există", a afirmat Arno Klarsfeld.

Şeful Biroului Francez pentru Imigraţie şi Integrare a explicat că Franţa va testa împreună cu autorităţile române, eficienţa unor proiecte de integrare socială a romilor, iar dacă acestea vor funcţiona şi romii nu vor mai pleca din România, ele vor fi extinse.


Etichete romiFranţaintegrareArno Klarsfeldrepatriere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live