Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

3 August 2010
Vizualizari: 1240
Comentează add

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a subliniat că integrarea romilor în ţările europene trebuie să se facă în "cadrul dreptului european".

Franţa cere mobilizare pentru integrarea europeană a romilor

arina-petrovici

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche. Foto: AFP.

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, le-a cerut luni partenerilor europeni, "începând cu ţările de origine", să se mobilizeze pentru integrarea romilor.

Acesta a subliniat că integrarea romilor în ţările europene trebuie să se facă în "cadrul dreptului european".

Guvernul francez a decis o serie de măsuri severe împotriva romilor care locuiesc în Franţa, criticate de opoziţie şi de asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului.

Parisul preconizează în special desfiinţarea, în decurs de trei luni, a jumătate din cele 600 de tabere ilegale înregistrate şi repatrierea, "aproape imediată", către România şi Bulgaria, a celor care au comis infracţiuni.

Subliniind că Franţa construieşte un "parteneriat" cu Bucureştiul şi că nu foloseşte "un mod acuzator", Pierre Lellouche a salutat din nou nominalizarea, în România, a unui ministru, care să se ocupe de reintegrarea romilor.

Secretarul de stat din ministerul muncii, Valentin Mocanu, a fost numit pentru a ocupa acest post.

"Attention, s'il vous plait!"

Anterior, secretarul de stat Lellouche declarase că în perioada 2007-2013, României îi sunt destinaţi 20 de miliarde de euro pentru integrarea romilor, bani care nu ar fi eficient cheltuiţi din moment ce mulţi romi de origine română ajung să contribuie la creşterea ratei criminalităţii în Franţa şi alte ţări occidentale.

"În aceste condiţii, intrarea României în spaţiul Schengen nu se va putea face", a declarat Pierre Lellouche, citat de France Info.

În replică, ministrul de externe de la Bucreşti a spus că infracţiunile sunt comise cu titlu individual şi legea trebuie să acţioneze ca atare.

"Ce putem face în plus este să întărim cooperarea între poliţia română şi, spre exemplu, poliţia franceză", a spus ministrul de externe Teodor Baconschi.


Etichete Etnia romăFranţaPierre LelloucheromintegrareEuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live