Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

2 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1110
Comentează add

Franţa a primit pentru îngrijiri o persoană angajată a unei agenţii a Naţiunilor Unite şi contaminată cu virsul Ebola în Sierra Leone, a anunţat ministerul sănătăţii de la Paris.

Franţa acordă îngrijiri unei persoane bolnave de Ebola

sorin-solomon

Foto: Arhivă/captură youtube.com.

 Franţa a primit pentru îngrijiri o persoană angajată a unei agenţii a Naţiunilor Unite şi contaminată cu virsul Ebola în Sierra Leone, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii de la Paris, citat de AFP, preluată de Agerpres.

 
"Această persoană, care lucrează în Sierra Leone în lupta împotriva Ebola, a făcut obiectul unei evacuări sub îngrijire medicală şi securizată cu un avion special", se afirmă într-un comunicat al ministerului.
 
Pacienta a fost plasată "în izolare de înaltă securitate într-o cameră specială" de la spitalul militar Saint-Mandé, din apropiere de Paris, precizează documentul amintit.
 
"Nu există niciun alt caz confirmat de Ebola pe teritoriul" francez, afirmă ministerul.
 
O infirmieră franceză, care lucra în Liberia pentru organizaţia Médecins sans frontičres şi a contractat virusul, a fost repatriată şi plasată sub tratament în luna septembrie în acelaşi spital militar. 
 
În prezent, este vindecată, iar membrii echipelor medicale care s-au ocupat de cazul ei sunt sănătoşi, au dat asigurări autorităţile de la Paris.
 
Epidemia de Ebola a făcut cel puţin 4.922 de morţi din totalul celor 13.707 cazuri înregistrate până pe 27 octombrie, imensa lor majoritate în trei ţări limitrofe: Liberia, Sierra Leone şi Guineea, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Etichete FranţaParisfebră hemoragicăEbolaOrganizaţia Mondială a SănătăţiiGuineeaLiberiaSierra LeoneCôte d'IvoireMaliSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live