Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2017
Vizualizari: 721
Comentează add

În Franţa, politicianul de centru Emmanuel Macron şi liderul extremei drepte Marine Le Pen se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, din 7 mai.

Franţa a ales

florin-lepadatu

 

În Franţa, politicianul de centru Emmanuel Macron şi liderul extremei drepte Marine Le Pen se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, din 7 mai.

Estimările la ieşirea de la urne, mai arată că cei doi sunt urmaţi de candidatul dreptei François Fillon şi de cel al extremei stânga Jean-Luc Mélenchon.

Corespondentul RRA la Paris, Anton Cazacu: "Previziunile s-au îndeplinit, centristul Emmanuel Macron este cel care a câştigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, cu aproape 24 %, urmat de Marine Le Pen, lidera formaţiunii de extrema-dreaptă Frontul Naţional, cu aproape 22 % din sufragiile exprimate.

Ei se vor înfrunta, este aproape sigur acum, pentru două săptămâni, în al doilea tur de scrutin.

De remarcat şi scorul de aproape 20 % pentru fiecare, obţinut de candidatul forţelor de dreapta François Fillon şi reprezentantul stângii radicale Jean-Luc Mélenchon, cu un scor ridicat, deşi ambii sunt eliminaţi.

Candidatul socialist Benoit Hamon a înregistrat însă un eşec răsunător, el a obţinut doar puţin peste 6 % din voturile exprimate şi a cerut alegătorilor săi să voteze cu Emmanuel Macron la al doilea tur de scrutin, aşa cum au făcut de altfel François Fillon şi numeroase personalităţi din partidul de dreapta Republican.

Să mai spunem că participarea la vot a fost importantă, circa 76 % dintre alegători s-au prezentat la urne, ceva mai puţin însă decât cele aproape 80 de procente, participarea la primul tur al prezidenţialelor din 2012."


Etichete Alegeri în Franţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live