Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

19 Ianuarie 2015
Vizualizari: 972
Comentează add

Băncile comerciale care au volume mai importante de credite în franci elveţieni ar urma să discute în această săptămână cu BNR şi cu Ministerul de Finanţe.

Francul elveţian continuă să se aprecieze

iulian-olescu

Francul elveţian. Foto: captură video. 

Francul elveţian s-a apreciat şi astăzi faţă de leu cu aproximativ 5 bani după ce în ultimele zile ale săptămânii trecute câştigase alţi aproape 70 de bani. 

Cursul calculat de BNR a ajuns astfel la nivelul record de 4,47 de bani. 
 
Băncile comerciale care au volume mai importante de credite în franci elveţieni ar urma să discute în această săptămână cu BNR şi cu Ministerul de Finanţe. 
 
Conform ministrului finanţelor, Darius Vâlcov, două variante pentru rezolvarea acestei situaţii ar putea fi extinderea ariei de cuprindere a ordonanţei care prevede posibilitatea rescandenţării creditelor pentru persoanele cu venituri sub un anumit nivel sau programe proprii ale băncilor comerciale care să sprijine clienţii în rambursarea acestor împrumuturi. 
 
Deşi o serie dintre instituţiile de credit susţin că oferă şi în prezent soluţii privind posibilitatea preschimbării creditelor din franci elveţieni în lei sau euro, există şi două bănci care au propus deja soluţii punctuale. 
 
Una dintre acestea oferă clienţilor săi posibilitatea unei reduceri temporare cu până la 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobândă la creditele în franci elveţieni cu dobândă variabilă, iar cealaltă a decis ca pentru o perioadă de trei luni să menţină un curs valutar fix de 3,80 de lei pentru un franc elveţian pentru persoanele care au contractate împrumuturi în această monedă. 
 
BNR a subliniat, de altfel, în mai multe rânduri că cea mai potrivită soluţie este ca fiecare bancă să identifice împreună cu clienţii săi variantele cele mai potrivite pentru ambele părţi.

Etichete francElveţiacreştereBanca Centrală din ElveţiaeuroBNRministrul finanţelorDarius Vâlcovlei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live