Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

14 Aprilie 2020
Vizualizari: 228
Comentează add

Preşedintele Emmanuel Macron a explicat că încetarea stării de izolare a populaţiei la domiciliu, la 11 mai, nu înseamnă că se va reveni brusc la viaţa normală.

Francezii rămân în izolare la domiciliu încă patru săptămâni

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

  Președintele Franței, Emmanuel Macron. Foto: Agerpres/AP.

Francezii rămân în izolare la domiciliu încă patru săptămâni, până pe 11 mai, a anunţat aseară preşedintele Emmanuel Macron, care a recunoscut că Franţa nu a fost pregătită pentru această criză sanitară, în care au murit deja 15.000 de oameni.
 
Guvernul francez va începe să lucreze imediat la organizarea ieşirii din izolare, după cum transmite corespondentul nostru la Paris, Daniela Coman.
 
Reporter: Preşedintele Emmanuel Macron a explicat că încetarea stării de izolare a populaţiei la domiciliu, la 11 mai, nu înseamnă că se va reveni brusc la viaţa normală, ci doar că începe relaxarea treptată a restricţiilor.
 
Emmanuel Macron: Guvernul va prezenta peste 15 zile planul pentru după 11 mai şi detaliile privind organizarea vieţii noastre cotidiene. Când vom putea reveni la  viaţa noastră dinainte? Ştiu întrebările voastre, le consider legitime și mi-ar plăcea să răspund la fiecare dintre ele. Recunosc însă, cu toată sinceritatea și umilința, că nu avem răspunsuri definitive la toate acestea. Vom mai avea multe luni de trăit cu acest virus.
 
Reporter: Pe 11 mai se va relua  activitatea economică şi vor fi redeschise creșele, școlile și liceele. Studenții, însă, vor reveni în universităţi abia în septembrie.
 
În plan economic, președintele francez a anunțat că va fi prelugit şomajul tehnic și a făcut apel la bănci şi societățile de asigurare să amâne termenele de rambursare a ratelor.
 
Un plan special de sprijin va fi dedicat celor mai lovite sectoare: turismul, transporturile şi evenimentele culturale; restaurantele şi cafenelele rămân închise şi după 11 mai, iar spectacole și expoziții nu vor putea fi organizate înainte de jumătatea lunii iulie.
 
Familiile modeste şi micii întreprinzători vor primi noi ajutoare din partea statului.
 
Fonduri suplimentare vor merge pentru cercetare şi mai ales pentru definitivarea tratamentelor şi crearea unui vaccin împotriva acestui virus. 
 
(RS)
 

Etichete Frantaizolaresomaj tehnicvaccinEmmanuel Macron(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live