Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 16 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

2 Februarie 2016
Vizualizari: 751
Comentează add

În fiecare an, pe 2 Februarie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin marchează ”Ziua Mondială a Zonelor Umede”.

Fotografia în slujba mediului

mario-balint

Foto: Mario Balint

În fiecare an pe data de 2 Februarie Agenţia pentru Protecţia Mediului  Caraş-Severin marchează ”Ziua Mondială a Zonelor Umede”, prin acţiuni şi activităţi destinate sensibilizării şi conştientizării opiniei publice cu privire la valoarea zonelor umede.

Ziua de 2 Februarie reprezintă data adoptării Convenţiei asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în anul 1971 la Ramsar.

România a aderat la Convenţia Ramsar încă din anul 1991, Ziua Mondială a Zonelor Umede fiind sărbătorită însă peste tot în lume începând cu anul 1997.

Implicarea României în protecţia zonelor umede se reflectă şi prin desemnarea, pe teritoriul naţional, până la această dată, a 19 sit-uri Ramsar, regăsite pe listele IUCN, totalizând 1.156.448 hectare.  

Judeţul Caraş-Severin are o suprafaţă de  de 2159 hectare zone umede în interiorul Parcului Natural Porţile de Fier - Sit Ramsar din 2011. Aceste zone umede, respectiv Balta Nera, Zona Umedă Ostrov – Moldova Veche,  Zona Umedă Calinovăţ, Zona Umedă Divici – Pojejena, adăpostesc o diversitate de  specii de păsări şi habitate naturale de importanţă deosebită la nivel naţional, european si nu numai.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Zonelor Umede, Agenţia pentru Protecţia Mediului organizează, începînd de astăzi, pe tot parcursul lunii, activităţi de educaţie ecologică, în şcolile din Clisura Dunării (Socol, Baziaş, Pojejena, Moldova Nouă) şi cele din municipiul Reşiţa, dar şi un concurs de fotografii digitale efectuate într-o locaţie din zonele umede din judeţ, pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 15-24 ani. Fiecare participant va încarca o singură fotografie pe site-ul: http://www.worldwetlandsday.org/photo-contest/conditions -  Condiţia este să respecte regulile concursului stabilite de Secretariatul Convenţiei Ramsar.


Etichete Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-SeverinZiua Mondială a Zonelor UmedeRamsar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live