Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

26 Iunie 2016
Vizualizari: 1264
Comentează add

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată astazi la Arad printr-o ceremonie organizată în Piaţa Revolutiei.

FOTO: Ziua Drapelului Naţional marcată la Arad

ioan-suciu

Foto: Ioan Suciu.

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată astazi la Arad printr-o ceremonie organizată în Piaţa Revolutiei.

În cadrul manifestării, organizată de Ministerul Apărării Naţionale si Instituţia Prefectului Judetului Arad drapelul a fost adus in  piaţă,  binecuvântat de un preot şi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional al României.

Militarii Batalionului 191 Infanterie”col. Radu Golescu” au prezentat onorul si au defilat in prezenta aradenilor prezenti la eveniment.

În seara zilei de sâmbătă, drapelul vechi a fost coborât de pe catargul aflat în vecinătatea Palatului Administrativ, iar cel nou a fost introdus în Catedrala Sfânta Treime pentru a fi sfinţit în dimineaţa zilei de duminică.

După slujba de sfinţire  noul drapel a fost adus de militari la locul ceremoniei. Aceasta a început cu întâmpinarea domnului Prefect al Judeţului Arad, Cosmin Valentin Pribac, de către militarii din cadrul Batalionului de infanterie Colonel "Radu Golescu" din Cetatea Aradului.

A urmat intonarea Imnului Naţional al României şi o alocuţiune despre istoricul Drapelului Naţional susţinută de muzeograful Gabriel Hălmăgean. După o noul drapel a fost înălţat pe catarg în acordurile Imnului Naţional al României.

Drapelul Național — albastru, galben, roșu — de la lance — a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza "Dreptate — Frăție" înscrisă pe el.

FOTO: Ioan Suciu.


Etichete Ziua Drapelului Naţionalaradceremoniemapn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live