Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Noiembrie 2016
Vizualizari: 945
Comentează add

Este ultima zi a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România.

FOTO: Târgul Gaudeamus, la final FOTO: Târgul Gaudeamus, la final - Conține video

radiojurnal

Foto: Alexandru Dolea.

Este ultima zi a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România.

Peste 100 de lansări de volume sunt programate astăzi, când vor fi decernate şi trofeele ediţiei. Ieri, mai mult de 40.000 de vizitatori au fost la târg; ei au asistat la zeci de evenimente, sesiuni de autografe, dezbateri şi, bineînţeles, lansări de carte.

Jurnalistul şi publicistul Crstian Tudor Popescu le-a propus cititorilor volumul "Viaţa şi opera".

Cristian Tudor Popescu: Am scos totuşi această carte- ăsta e termenul, la propriu - pe criterii exclusiv literare. E vorba de o selecţie personală, o antologie de autor a tot ce am scris eu proză după revoluţie, textele cele mai bune aşa cum le-am considerat eu.

O altă carte lansată la Gaudeamus a fost semnată de Liliana Chinoveanu, realizatoare de emisiuni la Radio România Oltenia. Ea le-a propus cititorilor volumul de versuri "Labirint indus".

Liliana Chinoveanu: Poezia înseamnă pentru mine un lucru foarte important. Este o stare pe care o trăiesc şi pe care încerc să o transmit celorlalţi care încearcă şi ei la rândul lor să mă descopere. Şi mă bucur că acest "labirint indus" este o stare, pentru că aproape toate poemele pe care eu le-am prezentat în această carte le-am prezentat de asemenea pe site-ul nostru radiocraiova.ro. Cei care le-au citit s-au bucurat de aceste versusi şi m-am hotărât să scot şi acest volum care să fie o dovadă a faptului că literatura este o stare şi un mod de a trăi permanent, de a ne simţi foarte bine.

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus îşi va închide astăzi porţile. Până acum, la această ediţie, a 23-a, au venit peste 90.000 de oameni.


Etichete Târgul Internaţional de Carte Gaudeamusorganizat de Radio România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live