Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

22 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1957
Comentează add

În ultima zi a ediției din acest an vor fi desemnate cele mai râvnite cărți și anunţaţi câştigătorii Tombolei Gaudeamus.

FOTO: Târgul Gaudeamus 2015, organizat de Radio România, ajunge la final

mihaela-helmis

Târgul Gaudeamus, sâmbăta, în cea mai aglomerată zi a sa, noiembrie 2015. Foto: Alexandru Dolea.

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România la Romexpo în Bucureşti, se încheie astăzi, când vor fi anunţaţi şi câştigătorii Tombolei Gaudeamus.

Mai mult de 100 de evenimente sunt programate până la sfârşitul zilei.

La ora 17:00, după cele aproape 100 de evenimente şi lansări ale zilei, îi vom afla şi pe laureaţii ediţiei cu numărul 22, titlul celei mai râvnite cărţi a sărbătorii de toamnă a editorilor, scriitorilor şi cititorilor, ca şi numărul cărţilor care, prin proiectul "Cărţile se întorc acasă",  vor ajunge în câteva biblioteci săteşti.

Din propunerile celor peste 400 de edituri, s-a făcut un top al celor mai căutate cărţi, dintre care amintim "Doi ani, opt luni şi 28 de nopţi", de Salman Rushdie, "Du-te şi pune un străjer!" de Harper Lee, "Drumul  către libertate", autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord, "Biblia pierdută", de Igor Bergler, şi, nu în ultimul rând, noul roman eveniment, "Solenoid", de Mircea Cărtărescu.

Tot azi, se acordă şi premiile Salonului de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, ca şi Premiul Goncourt, alegerea publicului român, eveniment organizat de Institutul Francez din România, prin intermediul GADIF, invitatul de onoare al acestei ediţii.

Veţi fi şi azi conectaţi la toate aceste eveninmente, prin intermediul studioului de radio amenajat în Pavilionul Central ce la Romexpo.

 

Fotografii de Alex Dolea făcute sâmbătă, în cea mai aglomerată zi de târg.

Posted by România Actualităţi on Sunday, November 22, 2015

Etichete gaudeamus 2015cartilecturaultima zi a targului gaudeamus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live