Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

14 Iunie 2017
Vizualizari: 1229
Comentează add

Situaţia din localitatea Alunu, şi pericolul reprezentat de haldele de steril din ţară, sunt temă de dezbatere la RRA, în emisiunea "Probleme la zi" de la ora 13.20.

FOTO: Situaţia rămâne critică la Alunu

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Alunu. Foto: Ana Maria Cîrstea.

Situaţie rămâne critică la Alunu, în judeţul Vâlcea, unde cu toate eforturile autorităţilor halda de steril nu poate fi oprită din alunecare.

Încă două gospodării vor fi evacuate, iar oamenii aşteaptă acum despăgubiri şi rezultatul anchetei deschise de procurori.

Ascultaţi un reportaj semnat de corespondentul RRA, Ana Maria Cârstea:

FOTO: Ana Maria Cîrstea.

Reporter: Evacuările continuă şi astăzi, la cea de-a şaptea şi cea de-a opta casă în comuna Alunu. Având în vedere înaintarea haldei de steril - explică Cristian Birăruţ, primarul localităţii menţionate.

Cristian Birăruţ: Nu cred că s-a liniştit halda. Mai este ţinută încă la marginea drumului judeţean, datorită acestor utilaje, dar cu foarte mare greutate. Când nu se lucrează, imediat avansează.

-: Aici scapă cine poate. Nu era de stat.

Reporter: Unde vă veţi duce?

-: Deocamdată, locuim la cămin, căminul social, lucrurile le-am împrăştiat peste tot. Pe parcurs, om vedea ce se va stabili.

Reporter: Iar acum, cu toţii aşteaptă răspunsul instanţei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a deschis zilele trecute un dosar penal în acest sens. Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea:

Florian Marin: S-a făcut pentru stabilirea unei stări de fapt. Acolo s-a produs un prejudiciu. S-ar putea ca ancheta să stabilească nişte cauze, or cauzele acelea sunt cele care determină existenţa sau inexistenţa unor vinovăţii.

Situaţia din localitatea Alunu, şi pericolul reprezentat de haldele de steril din ţară, sunt temă de dezbatere la RRA, în emisiunea "Probleme la zi" de la ora 13.20.

FOTO: Cătălin Radu.


Etichete Situaţie criticăAlunualunecari de terenhalda de sterillocuitorievacuare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live