Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

12 Iulie 2016
Vizualizari: 1103
Comentează add

Cel mai dificil traseu este cel pentru clasa Gold, unde, la această ediție, s-a înscris un număr record de participanți.

FOTO: Red Bull Romaniacs, gata de start

carmen-vulcan-sibiu

La Sibiu se fac ultimele pregatiri pentru cea de-a XIII-a ediție a Red Bull Romaniacs. Foto: Carmen Vulcan.

La Sibiu începe astăzi cea de-a XIII-a ediție a Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu de hard enduro din lume, la care participă aproximativ 500 de rideri din peste 40 de țări de pe toate continentele.

În deschidere, publicul va avea parte de deja tradiționalul Prolog în centrul Sibiului, un adevărat spectacol motociclistic,  în care concurenții vor avea de trecut peste tot felul de obstacole, special concepute pentru a pune la grea încercare îndemânarea și motoarele piloților. Pentru amenajarea traseului Prologului, Bulevardul Corneliu Coposu din centrul Sibiului a fost închis și aici au fost aduse 160 de tone de bolovani, 150 de tone de bușteni, dar și lanțuri, nisip sau containere metalice, din care au fost construite obstacolele.  Finala Prologului va începe astăzi,  la ora 17.

După Prologul din centrul Sibiului, concurenții vor avea patru zile de off-road prin zona montană, pe cele mai accidentate trasee.

Cel mai dificil traseu este cel pentru clasa Gold, unde , la această ediție, s-a înscris un număr record de participanți, peste 50, aceștia fiind cei mai buni piloți de hard-enduro din lume. Principalii favoriți ai competiției sunt doi britanici: Jonny Walker, câștigătorul ultimelor două ediții Romaniacs, și Graham Jarvis care a urcat și el de mai multe ori pe primul loc.
Un participant surpriză al acestei ediții este Lorenzo Quinn, fiul celebrului actor Anthony Quinn. Este sculptor, trăiește în Spania, la Barcelona, și a descoperit doar de 6 ani pasiunea pentru enduro, așa că nu are mai așteptări de la această competiție. El va concura la clasa Bronz și a mărturisit s-a îndrăgostit de România după ce a venit , întâia  oară aici,  cu o lună în urmă, pentru a se antrena pe trasee.

Raliul Red Bull Romaniacs se va încheia sâmbătă, 16 iulie, cu un finish spectaculos pe Dealul Gușteriției de la marginea Sibiului. Foto: Carmen Vulcan.


Etichete Red Bull Romaniacsstartsibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live