Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

26 Ianuarie 2018
Vizualizari: 2972
Comentează add

Pârtia de schi Cocoș din Complexul Wonderland – Unirea, dotată cu instalație de transport pe cablu, s-a deschis vineri dimineaţa.

FOTO: Pârtia de schi Cocoş din Bistriţa, deschisă oficial

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Pârtia de schi Cocoș din Complexul Wonderland – Unirea/ Foto: Cristiana Sabău.

Pârtia de schi Cocoș din Complexul Wonderland – Unirea, dotată cu instalație de transport pe cablu, s-a deschis vineri dimineaţa. 


Circa 20 de schiori, printre care primarul Ovidiu Crețu și viceprimarul Cristian Niculae, au urcat cu telescaunul începând cu ora 9.00, anunțată pentru inaugurare.

Treptat, lumea a început să vină să schieze sau să se dea cu placa, astfel că parcarea a început să se umple.

”Pârtia a costat circa 4 milioane de euro și exista șansa să le recuperăm din fonduri europene. Ar fi un lucru extraordinar. Se va schia de la 9.00 la 16.00, iar în zilele de lucru, de luni până joi inclusiv și poate și vineri se va putea și de la 18.00 la 21.00, în nocturnă, cu bilet separat. Dacă suprafața se prezintă în condiții bune. Dacă va fi așa ca acum, este în regulă. Omul care se duce la lucru vine la 16.00 acasă, își ia schiurile și vine să schieze două sau trei ore. În week-end poate veni de dimineață să schieze, de la p.00 până la 16.00. Monitor de schi este o activitate privată, cei care vor să învețe copiii să schieze sunt bineveniți. Intenționăm ca anul acesta, dacă nu la anul, să instalăm și un teleschi sau un baby lift pentru începători. Pârtia, chiar și pe varianta ocolitoare, nu este pentru cei care pun pentru prima dată schiurile în picioare. Este o astfel de instalație undeva în zona industrială recuperată și dacă vom reuși să o punem la punct în sensul tehnic o să o avem gratis. Trebuie să îndeplinească toate condițiile. Cei care își pun pentru prima dată schiurile în picioare nu se urcă pe telescaun nicăieri în lumea asta, urcă pe jos și coboară de câteva ori. Care prind repede mișcarea pot folosi apoi telescaunul, dar ca intermediar va fi un teleschi. Vor începe și lucrările la Aqua Park, din bugetul local, sper să nu ne trebuiască zece ani să-l terminăm. Nu e cazul să facem împrumut pentru Aqua Park. E vorba de peste 5 milioane de euro. Alpine Coasterul pentru timp de vară se va face pe pârtie”, a declarat primarul Ovidiu Crețu.


Programul de funcționare al telescaunului pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică va fi între orele 9.00-16.00. Prețul unui abonament de o zi pentru adulți este de 30 lei, abonament de o zi pentru tineri între 15-18 ani și persoane peste 65 de ani este de 20 lei, iar pentru copii prețul abonamentului este de 10 lei.

În nocturnă se va putea schia începând de luni 29 ianuarie. Prețul pentru schiat în nocturnă (orele 18.00 – 21.00) este de 20 de lei pe zi.


Schiorii vor fi singurii care vor avea acces pe telescaun. Deocamdată, plimbările pentru admirat peisajul nu sunt permise. La baza pârtiei sunt unităţi de alimentaţie publică şi puncte din care vor putea fi închiriate schiuri, clăpari şi căşti. În nocturnă se va putea schia începând de luni 29 ianuarie.


Operatorul serviciilor de transport în comun SC Transmixt SA pune la dispoziția celor interesați curse regulate pe traseul Stația nr. 55 (Unirea nr. 254) – Stația Pârtia Cocoș și retur. Pentru zilele de 26-28 ianuarie, orele de plecare din stația nr. 55 Unirea sunt: 09.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 și 16.00, iar orele de plecare din stația de la Pârtia Cocoș sunt: 09.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 și 16.30. Prețul unei călătorii este de 1,80 lei.


Pârtia Cocoş are o lungime de 1.300 m, transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu 4 locuri, iar capacitatea de transport este de 1.300 de persoane pe oră.


Logo-ul Pârtiei Cocoș este un struț ”tricolor” care schiază. În 2011, struțul a devenit mascota Bistriței.

FOTO: Cristiana Sabău.


Etichete partii de schiPârtia de schi Cocoş din Bistriţadeschisă oficial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live