Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

13 Iunie 2017
Vizualizari: 675
Comentează add

Continuă evacuarea bunurilor celei de-a opta familii a cărei locuinţă se află pe direcţia alunecării de teren de la Alunu.

FOTO: Mai multe persoane din Alunu, evacuate din cauza alunecărilor

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto: Ana Maria Cîrstea.

Halda de steril de la Alunu nu a mai înaintat în cursul nopţii, dar autorităţile continuă evacuarea bunurilor celei de-a opta familii a cărei locuinţă se află pe direcţia alunecării de teren.

Se lucrează în continuarea la îndepărtarea pământului, iar Parchetul Tribunalului Vâlcea a deschis un dosar penal pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu.

Peste noapte, halda de steril nu a mai înaintat, însă s-a început procedura de evacuare a bunurilor la cea de-a opta casă.

FOTO: Cătălin Radu.

Chiar dacă aceasta se află situată mai departe de alunecare, totuşi, primarul localităţii Alunu, Cristian Birăruţ, a luat această decizie preventiv.

De precizat: se lucrează doar la evacuarea bunurilor mobile. Pe de altă parte, continuă lucrările de excavare a pământului cu utilaje, astfel încât alunecarea haldei de steril să fie menţinută.

Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, aceasta ajunsese la doar doi metri de drumul judeţean. Astăzi este la cinci metri, după cum ne-a precizat primarul comunei Alunu.

Până în momentul de faţă, aproximativ 63 de hectare şi şapte gospodării au fost afectate de alunecarea haldei de steril.

Aceasta este acum obiectul unui dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere calificată şi abuz în serviciu.

FOTO: Ana Maria Cîrstea.


Etichete alunuhalda de sterilevacuaredosar penal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live