Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

26 Noiembrie 2016
Vizualizari: 741
Comentează add

ISU a aplicat Metrorex 30 de sancțiuni contravenționale (6 amenzi și 24 de avertismente), în cuantum de 13.500 de lei.

FOTO: ISU sancționează metroul pentru "o serie de nereguli"

daniela-manuta

  Foto: metrorex.ro.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a identificat o serie de nereguli in urma controalelor efectuate la reteaua de transport cu metroul.

Potrivit unui comunicat acestea au fost identificate atat de la nivelul statiilor, in spatiile comune, cat si la nivelul iesirilor catre suprateren. ISU a aplicat Metrorex 30 de sancțiuni contravenționale (6 amenzi și 24 de avertismente), în cuantum de 13.500 de lei.

Respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor au fost verificate și la spațiile comerciale închiriate, din interiorul stațiilor de metrou, iar pentru neregulile identificate, proprietarii acestora au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei.

Pe lângă acțiunile de control, inspectorii de prevenire au exercitat și atribuțiile de îndrumare care le revin, în sensul că au evidențiat unele deficiențe punctuale, pentru care conducerea S.C. METROREX S.A. a dispus măsuri urgente de soluționare, pe durata controlului:

- deblocarea unei căi de evacuare către exterior, obstrucționată din cauza depozitării unor materiale de construcții; îndepărtarea barelor metalice improvizate de la sistemul de trecere cu turnichete; -îndepărtarea materialelor combustibile din camerele tehnice;

- introducerea dispozitivelor de autoînchidere a ușilor cu rol de securitate la incendiu. 

Pentru cresterea gradului de siguranta la metrou, in urma analizei celor constatate de ISU Bucuresti-Ilfov cu conducerea S.C. METROREX S.A., sunt necesare și alte demersuri pentru înlăturarea celorlalte deficiențe identificate în unele stații, cum ar fi: căi de evacuare a căror lăţime liberă de circulaţie este redusă prin amplasarea unor spaţii comerciale, nu există personal suficient care să coordoneze evacuarea în cazul aglomerării staţiilor; nu sunt marcate toate căile de evacuare prin indicatoare standardizate și nu se asigură funcționarea corespunzătoare a iluminatului de siguranță a hidranţilor interiori; hidranţii interiori nu asigură posibilitatea utilizatorilor de a realiza intervenţia, în faza iniţială a incendiului, din cauza neechipării unor hidranți cu accesoriile de trecere a apei (ţeavă de refulare, furtun de refulare), precizeaza ISU intr-un comunicat.

La stațiile Republica, Tineretului, Pantelimon și Brâncoveanu nu este finalizată din punct de vedere constructiv cea de a doua cale de evacuare.

În ceea ce privește situația de la suprateran, în imediata apropiere a ieșirilor din stațiile de metrou, au fost identificate construcții provizorii, diverse amenajări sau spații de parcare, care îngreunează atât accesul autospecialelor de intervenție, cât și evacuarea călătorilor.

Prioritatea ISU Bucuresti-Ilfov este siguranța călătorilor și a celorlalte categorii de personal care utilizează rețeaua de transport cu metroul, motiv pentru care vor fi realizate verificări periodice ale stadiului de implementare a măsurilor de remediere a deficiențelor, conform planului întocmit la nivelul S.C. METROREX S.A.


Etichete metrouisunereguli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live