Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

17 Octombrie 2016
Vizualizari: 827
Comentează add

Timp de o săptămână, aici are loc cea de-a XXIII-a ediţie a Astra Film Festival, în care publicul va putea viziona peste 100 de pelicule realizate de cineaşti din întreaga lume.

FOTO: Începe Astra Film Festival, la Sibiu FOTO: Începe Astra Film Festival, la Sibiu - Conține video

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Carmen Vulcan.

Sibiul devine, de astăzi, capitala filmului documentar.

Timp de o săptămână, aici are loc cea de-a XXIII-a ediţie a Astra Film Festival, în care publicul va putea viziona peste 100 de pelicule realizate de cineaşti din întreaga lume.

În total vor fi peste 600 de ore proiecţii, estimează organizatorii.

Proiecţiile vor avea loc în 6 săli din centrul Sibiului, iar pentru prima oară în România, publicul va putea vedea filme în 360 de grade, proiectate pe un ecran în forma de cupolă, într-un cinematograf-dom ridicat în Piaţa Mare a Sibiului.

Cinematograful, sub forma unui igluu uriaş, are 150 de locuri şi aici vor rula 8 documentare care îi vor transpune pe cinefili faţă-n faţă cu spectacolul fascinant al aurorei boreale, cu arta de a zbura, sau cu scene de luptă din cel de-al Doilea Război Mondial.

VIDEO: Sibiul devine capitala filmului documentar. Sursa video: Carmen Vulcan.

Deschiderea oficială a maratonului cinematografic Astra Film Festival de la Sibiu va avea loc, în această seară, cu proiecţia de gala a filmului Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României la Oscar pentru cel mai bun film străin.

Vor fi de fapt două proiecţii aproape simultane: de la ora 18 la Sala Thalia şi de la ora 18,30 la Sala Auditorium a universităţii sibiene.

Documentarele de la Astra Film Festival sunt grupate după subiectele pe care le explorează şi reunite în programe tematice cum ar fi: Mari maeştri, Realitate sub acoperire, Cetăţeni ai lumii online, Armânii, Islamul radical la el acasă, Destine în comunism, Trecut recondiţionat, Lumi circumscrise sau Viitorul este azi.

Va fi şi un program portret al legendarului regizor Frederick Wiseman, propus pentru Premiul Oscar pentru întreaga carieră, cineast care va fi prezent la Sibiu, la Astra Film Festival, la sfârşitul săptămânii.

În competiţia Astra Film Festival vor intra 40 de documentare , împărţite în patru secţiuni: Internaţional, Europa de Est, România şi Student. Iar un juriu internaţional va desemna cele mai bune dintre acestea.

În cadrul festivalului are loc şi Astra Film Junior, un program special cu documentare destinate copiilor şi adolescenţilor. Până acum peste 15.000 de copii, din tot judeţul Sibiu, s-au înscris la Astra Film Junior.


Etichete Astra Film Festivalsibiufilmecristi puiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live