Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

18 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1763
Comentează add

Cum a afectat viscolul situația din județul Galați.

FOTO: În jud. Galați, trei localităţi n-au curent

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă RRA/Claudiu Pădurean.

În prezent, trei localităţi, Măstăcani, Chiraftei şi Corni nu beneficiază de curent electric, după ce vântul a distrus mai mulţi stâlpi de tensiune, informează ISU Galaţi, precizând că intervenţia echipelor Electrica este deosebit de dificilă în condiţiile în care vântul bate cu putere în judeţ.

În continuare sunt închise o porţiune de drum naţional şi 16 drumuri judeţene , respectiv,   DN 24 D (închis de ieri, de la ora 15.30, pe porțiunea cuprinsă între  între localitatea Cuca şi intersecţia cu DN 26) şi DJ 251 Smârdan-Cuza Vodă, DJ 261 A Scânteieșțti-Frumuşița, DJ 253 Cudalbi-Băleni, DJ251 A Matca-Corod, DJ 251 H Corod-Valea Mărului, DJ261 G Valea Mărului-Corni, DJ 242 Vârlezi-Tg. Bujor, DJ 242 D Băneasa-Suceveni-Rogojeni, DJ242 E Roșcani-Oabcea, DJ 251 F Drăgășani-Smulți, DJ 251 C Smulți-Găești,  DJ 240 A Cârlomănești-Cerțești,  DJ252 I Buciumeni – Vișina, DJ 262 G Țepu-Tecucelul Sec,  DJ241 G Țepu-Brăhășești,  DJ 242 A Berești Meria-Gănești.

Circulaţia bacurilor se desfăşoară fără întrerupere, la interval de o oră. În mod normal, bacurile pleacă la interval de 30 de minute dar acum, în condiţiile în care multe drumuri din judeţul Galaţi dar şi din judeţul Tulcea sunt închise, numărul pasagerilor şi autovehiculelor care traversează Dunărea este mic, aşa că bacurile pleacă din oră în oră.

Cât priveşte cazurile medicale din judeţ, în această dimineaţă, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis către Tecuci ambulanţă pentru a aduce la Centrul Judeţean de Dializă patru persoane care vor rămâne la Galaţi până când vremea se va îmbunătăţi. Pacienţii dializaţi au posibilitatea să rămână cazaţi la Spitalul Judeţean Galaţi, cât timp este vremea rea. Tot de dimineaţă, ambulanţe şi lucrători ISU care folosesc şi una din cele două şenilate din dotare încearcă să ajungă la o viitoare mămică, din comuna Schela, care acuză simptome de naştere. Pacienta are 29 de ani şi mai are doi copii. Din păcate, viscolul a împiedicat salvarea să ajungă la pacientă, în prezent acţionându-se în zonă cu o freză trimisă în sprijin Galaţiului de către ISU Suceava, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, maior Eugen Chiriţă. ISU sfătuieşte cetățenii să se informeze cu privire la starea drumurilor din județele învecinate, înainte de a pleca la drum, informații în timp real regăsindu-se pe site-ul infotrafic al Poliției Române, https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic. Evenimentele deosebite pot fi semnalate la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la numerele de telefon 0236/460441 sau 0236/460143.   

Cât priveşte situaţia din municipiu, aici utilajele acţionează neîntrerupt, la fel şi cei circa 400 de angajaţi ai municipalităţii care curăţă, la lopată, trotuarele şi bordurile. Totodată, Primăria municipiului Galați le reamintește cetățenilor, agenților economici, asociațiilor de proprietari și instituțiilor publice că au obligația legală de a-și curăța zăpada și gheața, inclusiv țurțurii, de pe trotuarele și rigolele din fața casei, blocului, sediului și punctelor de lucru, de pentru căile de acces, din incinte și spații comune, acoperișuri și streșini, imediat după producerea fenomenului meteorologic (ninsoare, polei, îngheț). Potrivit legii, obligația revine atât proprietarilor, cât și chiriașilor. Nerespectarea acestor prevederi legale atrage după sine sancționarea contravenienților cu amenzi cuprinse între 100 și 600 lei, în cazul persoanelor fizice, și între 500 și 3.000 lei, în cazul persoanelor juridice. Poliția Locală este împuternicită să constate și să sancționeze eventualele abateri de la lege.

Biroul de Presă al Primăriei Galaţi mai informează că în ultimele 48 de ore, 14 persoane aflate în dificultate au fost cazate în Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost al Primăriei municipiului Galați. În acest moment, centrul găzduiește 120 de persoane în situații de risc.

Deszăpezire în orașul Galați, pe strada Domnească. Foto: Maria Măndiță.


Etichete viscol si gerstiri galatidrumuri inchise

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live