Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

7 Mai 2017
Vizualizari: 851
Comentează add

Francezii îşi aleg duminică preşedintele între candidatul de centru Emmanuel Macron şi reprezentanta dreptei extreme, Marine Le Pen, care se confruntă în turul decisiv.

FOTO: Francezii îşi aleg preşedintele

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Ridicarea cortului si securizarea zonei unde candidatul Emmanuel Macron isi pregateste duminica seara, pe 7 mai, sarbatorirea victoriei, Piata de la Carrousel du Louvre, Paris, 6 mai 2017. Foto: Daniela Coman.

Francezii îşi aleg duminică preşedintele între candidatul de centru Emmanuel Macron şi reprezentanta dreptei extreme, Marine Le Pen, care se confruntă în turul decisiv.

În Franţa continentală urnele se deschid la ora locală 08.00 (09.00 ora României), dar francezii din teritoriile de peste mări au votat de sâmbătă.

La fel ca la turul întâi, în unele zone, în special la Montréal, în Canada, alegătorii au făcut cozi lungi pentru a putea vota.

Scutinul, considerat crucial, nu numai pentru Franţa, ci şi pentru Uniunea Europeană, se desfăşoară în condiţiile unor măsuri de securitate excepţionale, după cum relateaza trimisul RRA la Paris, Daniela Coman.

Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman - Este prima dată când alegerile prezidenţiale se desfăşoară sub restricţiile stării de urgenţă, impuse în Franţa după atentatele teroriste din 13 noiembrie 2015. 50.000 de poliţişti şi jandarmi sunt desfăşuraţi în plus astăzi pentru o supraveghere întărită a secţiilor de votare şi intervenţie rapidă în caz de incident. Toate obiectivele care au legătură cu scrutinul vor fi, de asemenea, supravegheate video.

Imagini de la ridicarea cortului si securizarea zonei unde isi pregateste maine seara, 7 mai, Emmanuel Macron sarbatorirea victoriei, in Piata de la Carrousel du Louvre, la Paris. Foto: Daniela Coman.

La Paris, 12.000 de poliţişti şi militari formează dispozitivul de securitate pentru turul doi. Aceştia vor avea o misiune şi mai importantă decât cei din provincie, date fiind manifestaţiile de sărbătorire a victoriei câştigătorului, care se ţin în mod tradiţional în aer liber.

Candidatul independent de centru, Emmanuel Macron, pe care toate sondajele din campania pentru turul doi l-au dat învingător indubitabil, îşi aşteaptă susţinătorii diseară, după anunţarea rezultatelor, în Piaţa Arcului de la Carusel, în imediata apropiere a Muzeului Luvru, în centrul Parisului.

Organizaţia Statul Islamic le-a cerut partizanilor săi, într-un apel publicat pe un site în limba franceză, să atace birourile de votare. Tensiunea este în creştere, după ce ieri poliţia a anunţat arestarea unui fost militar convertit la islam, aflat de mai mult timp sub urmărire. În maşina lui au fost găsite mai multe elemente de propagandă islamistă şi o armă de asalt, iar poliţia îl cercetează pentru a vedea dacă el punea la cale un atentat.

Acest caz vine după ce, cu două zile înainte de primul tur, un poliţist a fost ucis de un atacator înarmat pe Bulevardul Champs-Élysées.

La ora 13:00 ora României vom avea deja prima comunicare a Ministerului de Interne privind participarea la vot.


Etichete alegeri prezidențialefranțacandidatul de centruEmmanuel Macronreprezentanta dreptei extremeMarine Le Pentur decisiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live