Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

9 Iunie 2018
Vizualizari: 1651
Comentează add

Astăzi, în cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu sunt programate peste 40 de evenimente, atât în săli cât și în spații neconvenționale.

FOTO: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ziua a doua

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Carmen Vulcan.

Astăzi, în cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu sunt programate peste 40 de evenimente, atât în săli cât și în spații neconvenționale.

Unul dintre cele mai așteptate este premiera spectacolului „Povestea prințesei deocheate”, pus în scenă la Teatrul Național „Radu Stanca din Sibiu” de regizorul Silviu Purcărete, pornind de la o piesă kabuki. Reprezentația va începe la ora 22, la Fabrica de Cultură, într-o fostă hală de construcții , special amenajată pentru acest spectacol.

Astăzi se deschide și seria de concerte în biserici din cadrul festivalului, cu un concert de orgă în biserica fortificată săsească din cartierul Gușterița și un unul de muzică gospel la biserica romano-catolică din Piața Mare .

Tot astăzi va fi inaugurat Cerul de magneți, un proiect inedit al artistului Dan Perjovschi. Este de fapt o instalație artistică amplasată pe tavanul copertinei de la intrarea in Teatrul Național din Sibiu, formată din magneți aduși din călătoriile lor de participanții la festival sau de oameni obișnuiți care au fost invitați să doneze asemenea magneți.

De asemenea , în tot centrul istoric al Sibiului, vor avea loc multe reprezentații de stradă cu trupe din țară și străinătate.

Această a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care va dura până în data de 17 iunie, participă peste 3300 de artiști și invitați din 73 de țări, care vor susține 525 de spectacole și alte evenimente culturale, în peste 70 de spații din Sibiu și împrejurimi.

FOTO: 


Etichete FITSziua a douafestivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live