Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

27 Aprilie 2016
Vizualizari: 1562
Comentează add

La Beijing a început Conferinţa Media 2020, organizată de Radio România şi postul naţional de radio din China.

FOTO: Conferinţa Media 2020, în plină desfăşurare

alin-serbanescu

Foto: Alin Serbanescu.

La Beijing a început Conferinţa Media 2020, organizată de Radio România şi postul naţional de radio din China.

Tot acolo s-au încheiat, ieri, lucrările Conferinţei Radio Asia 2016, organizată de Uniunea Radiodifuzorilor din Regiunea Asia-Pacific, împreună cu postul naţional de radio din China. 

Peste 300 de profesionişti în mass media audiovizuale din 35 de ţări din Asia, Europa, Orientul Mijlociu, America şi Australia au discutat despre capacitatea posturilor de radio de a reda atractiv evenimentele, despre nevoia de interacţiune cu ascultătorii, inclusiv prin intermediul noilor tehnologii, despre modul în care poate creşte audienţa, ori despre capacitatea posturilor publice de a-şi păstra statutul de lider de audienţă, aceasta pe o piaţă marcată din ce în ce mai puternic de dezvoltarea internetului, reţelelor de socializare, ori a platformelor online care asigură informaţii şi divertisment din ce în ce mai facil, utilizatorilor de telefoane mobile, ori de tablete.

În cadrul dezbaterilor,  preşedintele director general al radioului public din România, Ovidiu Miculescu, a subliniat că discuţiile despre audienţă ar trebui să pornească de la calitatea şi credibilitatea producţiilor oferite de industria mass media. 

Ovidiu Miculescu: Desigur, platformele digitale au un număr uriaş de accesări, toată lumea este online, dar în ceea ce priveşte credibilitatea, radioul este pe primul loc, cu 85%, iar în ceea ce priveşte platformele online, credibilitatea acestora este mai mică de 30%. 

Conferinţa Radio Asia 2016, organizată de Uniunea Radiodifuzorilor din zona Asia Pacific, în colaborare cu postul public de radio din China, s-a încheiat cu cea de-a patra ediţie a Festivalului de Muzică al EBU. Interpreta Analia Selis a fost invitată de onoare la acest eveniment şi a reprezentat Radio România, într-un spectacol care este, practic, varianta asiatică a Eurovisionului, singura diferenţă fiind că se adresează doar posturilor de radio din zona Asia-Pacific.

Tot în capitala Chinei, începe astăzi un nou eveniment marcant, care reuneşte radiodifuzorii din zona Asia-Pacific şi din Europa.

Este vorba despre cea de-a doua ediţie a Conferinţei Media 2020, organizată anul acesta la Beijing de Radio România şi postul public de radio din China.

Inclusiv acest eveniment face ca experienţa Radio România în domeniu să fie privită cu respect de profesioniştii industriei audiovizualului din Asia, Europa, Orientul Mijlociu, America şi Australia.

Mulţi dintre cei prezenţi astăzi, aici, au participat şi la prima ediţie a Conferinţei Media 2020, care a fost organizată la Bucureşti, anul trecut, de Radio România, în parteneriat cu Uniunile Radiodifuzorilor din Europa şi din Asia.

Foto: Alin Șerbănescu.

 


Etichete exclusiv radioConferinţa Media 2020beijingchinaradio romaniaovidiu miculescuradio chinaanalia seliseburadio asia 2016

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live