Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

17 Octombrie 2016
Vizualizari: 1048
Comentează add

La primăriile din Slobozia Conachi, Pechea și Cuza Vodă (grav efectate de inundațiile de săptămâna trecută) au sosit, în această dimineață, mai multe TIR-uri cu ajutoare.

FOTO: Ce se întâmplă în zonele inundate din Galaţi?

maria-mandita-galati

Foto: Maria Măndiţă

La primăriile din Slobozia Conachi, Pechea și Cuza Vodă (grav efectate de inundațiile de săptămâna trecută) au sosit, în această dimineață, mai multe TIR-uri cu produse alimentare, câteva sute de saltele, roabe, mii de mături, lopeți, dar și sute de tone de lemne de foc, toate donații din partea lui Gigi Becali. Acesta a asistat la descărcarea ajutoarelor în fiecare comună în parte.

Tot în cursul acestei zile, lucrătorii ISU Galați au început distribuția a 805 saci de dormit din partea Asociației Crucea Roșie, saci repartizați astfel - 270, la Pechea, 315 - la Cuza Vodă și 220 la Slobozia Conachi. În paralel, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Galați distribuie, sinistraților, materiale informative privind riscul de îmbolnăvire, invitând gălățenii la cabinetele medicilor de familie pentru a li se face vaccin antitetanos.

În plus, reprezentanții DSP distribuie sinistraților pastile pentru dezinfectarea apei folosite la spălat. Reprezentanții DSP prelevează probe de apă din fântâni, recomandând populației să bea apă doar din sticle îmbuteliate sau din rețeaua de apă curentă, nu din fântâni.

De altfel, lucrătorii ISU Galați au decis să oprească temporar decolmatarea fântânilor, căci operațiunea nu avea efect, din cauză că pânza freatică a fost contaminată cu impurități, după inundație. Pompierii spun că vor relua acțiunile de decolmatare a fântânilor după o săptămână, când se așteaptă să dispară acest fenomen.               

Tot astăzi a fost prima zi în care cele două școli din Slobozia Conachi s-a redeschis, după ce săptămâna trecută cursurile au fost suspendate, de miercuri până vineri, din cauză că elevii nu ar fi avut cum să ajungă la cursuri, drumurile fiind inundate. Cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, 124 de elevi din Slobozia Conachi, cărora apa le-a distrus îmbrăcămintea și rechizitele, au mers, astăzi, cu părintele paroh, la un supermaket, unde li s-a cumpărat hăinuțe pe măsură, îmbrăcăminte și rechizite.      

Pentru ajutorarea sinistraților din județul Galați, Primăria municipiului Galați va deschide, de mâine, trei puncte de colectare în care cetățenii pot dona alimente neperisabile, apă potabilă, haine și pături.

Punctele în care se vor colecta ajutoarele sunt:

1. Esplanada de la Potcoava de Aur,

2. Esplanada de la Sala Sporturilor

3. Piața ”General Berthelot”-  Micro 40.

Cele trei puncte de colectare vor fi deschise începând de mâine, 18.10.2016, până duminică, 23.10.2016, între orele 9.00 și 19.00. 

Tot de mâine se va deschide și un punct de colectare pentru donarea materialelor de construcție.

Acesta a fost amenajat la Stația de Sortare a S.P. Ecosal  din cartierul Barboși.


Etichete zonele inundate din GalaţiSlobozia ConachiPecheaCuza VodăISU Galați

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live