Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

26 Iunie 2020
Vizualizari: 275
Comentează add

Fostul lider PSD Liviu Dragnea, citat la DNA în dosarul Tel Drum

diana-surdu

Liviu Dragnea. Arhivă Foto: Diana Surdu

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost adus vineri dimineață la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost citat în dosarul Tel Drum. A stat acolo mai multe ore și surse judiciare spun că a fost chemat pentru a i se aduce la cunoștință că are calitatea de inculpat.


Reporter: Liviu Dragnea a fost ţinut aproape o oră în duba care l-a adus de la Rahova, iar în sediul DNA a intrat purtând mască pe față. Şi avocata acestuia s-a prezentat la sediul Direcției.

El ar fost citat de procurorul DNA care se ocupă de dosarul Tel Drum, pentru a fi informat de punerea în mișcare a acțiunii penale și de calitatea de inculpat. La DNA au fost citate toate persoanele puse sub acuzare în această dosar, apropiați ai fostului șef al PSD.

Din punct de vedere al procedurii, persoanele din dosar îşi schimbă calitatea din suspect în inculpat, iar ancheta se apropie probabil de final. În dosarul Tel Drum, deschis în 2016, fostul lider al PSD este pus sub acuzare din noiembrie 2017, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliul Județean Teleorman.

Prejudiciul estimat de procurori se ridică la 27 de milioane de euro. Procurorii anticorupție susțin că această companie de construcții din Teleorman, Tel Drum, este controlată de Liviu Dragnea, deși acesta a negat constant acest lucru.

Dosarul a fost constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă, transmise în septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

(RS)


Etichete liviu dragneadosar(RS; tel drumpsddna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live