Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Noiembrie 2021
Vizualizari: 328
Comentează add

Ludovic Orban a anunţat că, dacă se va face o alianţă cu PSD, drumul său se va despărți de cel al PNL.

Fostul lider liberal, Ludovic Orban, condamnă orice alianță a PNL cu PSD

sergiu-stet

 Ludovic Orban.          Foto: Agerpres.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, s-a declarat luni, 8 noiembrie, categoric împotriva oricărei formule de guvern cu PSD, punctând că orice alianţă cu acest partid "nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru partidocraţia pesedistă şi penelistă".
 
De asemenea, el a anunţat că, dacă se va face o alianţă cu PSD, drumul său se va despărți de cel al PNL.
 
"Se discută despre viitoarea formă de majoritate parlamentară şi am venit să susţin punctul meu de vedere categoric împotriva oricărei înţelegeri cu PSD. De 31 de ani în viaţa mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva stângii postcomuniste, împotriva stângii care a împiedicat dezvoltarea României şi sunt categoric împotriva oricărei formule de guvern cu PSD. De altfel, e o ruşine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuţii cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi şi anume să refacem coaliţia de centru-dreapta şi să asigurăm o guvernare în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români din campania electorală din decembrie. Decizia de a face înţelegere cu PSD la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL", a declarat Ludovic Orban înainte de a participa la şedinţa BPN al PNL, care are loc la Vila Lac 1.
 
Ludovic Orban a mai susţinut că negocierile cu PSD reprezintă o acţiune contrară a tot ceea ce înseamnă valori şi principii liberale.
 
La intrarea la Vila Lac 1, liderii PNL au fost întâmpinaţi cu hârtie igienică de câţiva protestatari. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi că liberalii vor să facă guvern cu PSD.

Etichete Ludovic OrbanPNLPSDalianță

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live