Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

29 Martie 2019
Vizualizari: 425
Comentează add

Controlul judiciar este pentru 60 de zile, timp în care Laura Codruţa Koveşi nu poate părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului de caz şi nu poate vorbi cu presa de dosarul său.

Fosta şefă a DNA, L Codruţa Köveşi, a contestat măsura controlului judiciar

mihaela-dumitrescu

 Procurorul şef al DNA, Codruţa Koveşi, la Consiliul Superior al Magistraturii.      Foto: Diana Surdu.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Köveşi, a contestat vineri, 29 martie, măsura controlului judiciar dispusă împotriva ei de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Ea s-a prezentat şi la sediul Secţiei 18 din Bucureşti, unde a aflat zilele în care trebuie să meargă la Poliţie.

Controlul judiciar este pentru 60 de zile, timp în care Laura Codruţa Koveşi are impuse 7 interdicţii.

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a anunţat că, între altele, fosta şefă a DNA nu poate părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului de caz, nu poate vorbi cu presa despre dosarul său şi nu mai poate activa ca procuror la Parchetul General.

Ea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI, Nicolae Popa.

Dosarul Laurei Codruţa Köveşi a fost deschis ca urmare a unui denunţ făcut de fostul deputat Sebastian Ghiţă, care a fugit în Serbia după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Fosta şefă a DNA a declarat, când s-a prezentat la poliţie, că este vorba despre o încercare de a-i bloca accesul la funcţia de şef al Parchetului European, pentru care a câştigat nominalizarea Parlamentului European şi că este ţinta unei campanii de hărţuire şi intimidare.

Instanţa Supremă a anunţat că va judeca miercuri, 3 aprilie, contestaţia Laurei Codruţa Köveşi faţă de controlul judiciar impus de procurori.


Etichete Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din JustiţiedosarLaura Codruţa KoveşiDNAFNINicolae PopaSebastian Ghiţă,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live