Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iunie 2017
Vizualizari: 717
Comentează add

Christopher Wray, a fost asistent al procurorului general în timpul preşedintelui George W. Bush. Numirea o face preşedintele Donald Trump.

Fost asistent al procurorului general al SUA urmează la conducerea FBI

radiojurnal

 foto: Christopher Wray/  thedailybeast.com

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat, ieri, că-l va numi în funcţia de director al Biroului Federal de Investigaţii pe Christopher Wray, fost asistent al procurorului general în timpul preşedintelui George W. Bush şi care în prezent lucrează în mediul privat.

Anunţul a fost făcut în ajunul audierii în Senat a fostului director al FBI, James Comey, demis de Trump.

Potrivit mărturiei sale postate pe internet şi citată de agenţiile de presă, James Comey a confirmat că preşedintele Trump i-a cerut să abandoneze ancheta asupra fostului său consilier pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn.

James Comey spune, însă, că solicitarea se referea la investigaţia legată de declaraţiile false ale lui Flynn privind discuţiile avute cu ambasadorul rus în decembrie şi nu la ancheta mai largă asupra eventualelor legături dintre Moscova şi campania electorală a lui Trump.

Audiaţi ieri în Senat, directorul serviciilor naţionale de informaţii, Dan Coats, şi şeful agenţiei de spionaj NSA, Mike Rogers, au susţinut că niciodată Casa Albă nu i-a supus presiunilor, pentru a interveni în vreun fel pentru a oferi o direcţie politică acestor servicii sau pentru a interveni într-o anchetă în curs de desfăşurare.


Etichete Donald TrumpdirectorBiroul Federal de InvestigaţiiChristopher WrayGeorge W. BushJames Comey

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live