Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

8 Septembrie 2014
Vizualizari: 822
Comentează add

La Bruxelles, începe, luni, "Forumul privind politica de coeziune" a Uniunii Europene.

"Forumul privind politica de coeziune" a Uniunii Europene "Forumul privind politica de coeziune" a Uniunii Europene - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Euranet Plus.

Această a şasea ediţie a „Forumului pentru coeziune” va reuni, timp de două zile, la Bruxelles, numeroase oficialităţi europene şi specilaişti din ţările membre, care se vor concentra asupra temei principale: „Investiţiile în locuri de muncă şi creştere economică, prin promovarea dezvoltării şi bunei guvernanţe în regiunile şi oraşele Uniunii Europene”.

Invitat special este deţinătorul premiului Nobel pentru economie, americanul Michael Spence.

Cu un buget de 352 de miliarde de euro, politica de coeziune va juca un rol esenţial, în următorii 7 ani, în domenii cheie pentru susţinerea unei creşteri economice pe temen lung, precum şi pentru încurajarea inovaţiei, a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea de locuri de muncă, îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă şi incluziunea socială.

Audio: "Forumul privind politica de coeziune" a Uniunii Europene.

Totodată,în cadrul exerciţiului bugetar 2014 – 2020, domeniul de aplicare al Fondului de coeziune a fost extins, astfel încât să includă acordarea de sprijin pentru eficiența energetică şi pentru investiţiile în obţinerea energiei din surse regenerabile, nepoluante.

Forumul din aceste zile de la Bruxelles are loc într-un moment crucial pentru viitorul Uniunii Europene, când acordurile de parteneriat şi programele operaţionale sunt pe punctul de a fi încheiate, iar viitoarea Comisie Europeană este în plin proces de constituire – arată un comunicat al Comisiei.

Conceptul de coeziune economică şi socială s-a impus în condiţiile în care, pe teritoriul comunitar – mai ales după aderarea ţărilor din fostul bloc comunist – au fost constatate diferenţe majore de bogăţie şi de oportunităţi de dezvoltare între membrii Uniunii.

În acest context, coeziunea este definită drept preocuparea instituţiilor europene de reducere a acestor decalaje economice dintre state şi regiuni, precum şi de întărirea solidarităţii între membri.

Între 2007 şi 2013, politica de coeziune a Uniunii a dus la crearea a 600de mii de locuri de muncă noi şi la apariţia a 80 de mii de întreprinderi.

Aproape șase milioane de persoane au fost ajutate să-şi găsească un loc de muncă şi alte 8,6 milioane au fost sprijinite să obţină o calificare sau să-şi îmbunătăţescă pregătirea profesională.


Etichete Euranet Plusagenda europeanăUECEforumpoliticacoeziuneNobelMichael SpenceeconomiedezvoltareIMMBruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live