Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Victor Gheorghe

17 Octombrie 2013
Vizualizari: 1106
Comentează add

Forumul European de Turism, aflat la a XII-a ediţie, este organizat în comun de Comisia Europeană şi Preşedinţia lituaniană a Consiliului Uniunii Europene.

Forumul European de Turism, la Vilnius Forumul European de Turism, la Vilnius - Conține audio

victor-gheorghe

Euranet Plus.

La Vilnius începe joi Forumul European de Turism.

Tema centrală din acest an este ”Turismul ca generator de creştere economică, schimbări şi protecţie socială.

Forumul, aflat la a XII-a ediţie, este organizat în comun de Comisia Europeană şi Preşedinţia lituaniană a Consiliului Uniunii Europene.

La sesiunea de deschidere va participa şi vicepreşedintele Comisie Europene Antonio Tajani.

Manifestarea reuneşte membri ai organizaţiilor internaţionale si regionale implicate în domeniu, reprezentanţi ai ministerelor şi oficiilor de turism din ţările membre, lideri ai societăţii civile.

Audio: La Vilnius începe joi Forumul European de Turism.

Potrivit informaţiilor de presă furnizate de preşedinţia lituaniană, temele abordate sunt tendinţele actuale de consum, care vor contura alegerea turistului dar şi aspecte mai aplicate cum ar fi taxele din turism şi efectele acestora asupra economiilor naţionale.

Vor fi abordate şi probleme sensibile ca protecţia minorilor în timpul călătoriilor şi efectul constrângerilor economice asupra afacerilor din domeniu.

Nu va fi ocolită dezbaterea pe politica vizelor şi a dreptului la liberă circulaţie.

Scopul principal rămâne însă găsirea unor modalităţi ca produsele europene de turism să fie mai durabile şi să ţină cont de angajamentele referitoare la schimbările climatice, de dependenţa de apă şi de energie.

Pentru Uniunea Europeană, turismul reprezintă în continuare un important mijloc de a genera creştere economică.

Potrivit statisticilor, industria turistică generează peste 5% din PIB-ul Uniunii Europene, cu circa 1,8 milioane de întreprinderi care ocupă aproximativ 5,2% din forţa de muncă totală (aproximativ 9,7 milioane de locuri de muncă).

În ultimii ani, însă, criza economică şi îmbătrânirea populaţiei au devenit provocări inclusiv pentru industria turismului.

Ca mijloc de contracarare a efectelor scăderii puterii de cumpărare, o iniţiativă de succes a comisarului Tajani s-a dovedit a fi programul Calypso.

Acesta permite tinerilor, persoanelor în vârstă, persoanelor cu handicap şi familiilor cu probleme speciale să plece în concediu în străinătate, în afara sezonului turistic.

Unul dintre principalele puncte forte ale iniţiativei Calypso este însă faptul că ea nu se limitează la turism, ci sunt abordate şi aspecte ce ţin de sănătate, vârstă, tineret, integrarea socială şi efortul de a crea un simţ al identităţii europene.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanăVilniusforumLituaniaturismAntonoi Tajanieconomieprotecţie socială

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live