Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint, Afganistan

4 Septembrie 2017
Vizualizari: 867
Comentează add

Forţele româno-americane din sudul Afganistanului acţionează într-o arie de operaţii de 300 de kilometri pătraţi.

Forţele româno-americane din sudul Afganistanului în acţiune

mario-balint-afganistan

Foto: Arhivă.

Forţele româno-americane din sudul Afganistanului acţionează într-o arie de operaţii de 300 de kilometri pătraţi în jurul principalei baze militare a coaliţiei, Aeroportul Kandahar.

Cele două forţe principale, americană şi română, sunt comandate de locotenent- colonelul Joseph Geary şi de locţiitorul acestuia, locotenent- colonelul Cristinel Colibaba, care este şi comandantul Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei.

Succesul operaţiunilor militare ale Grupării de forţe constă în buna colaborare între cei doi comandanţi, parteneriatul strategic româno-american la nivel militar fiind unul de succes.

Principala componentă militară în vederea asigurării securității în aria de operații din Kandahar o reprezintă Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei care asigură misiuni de patrulare pe toate căile de comunicații din GDA.

Profesionalismul militarilor români de la soldat la comandat, experiența și cunoașterea în detaliu a zonei reprezintă atuurile principale în parteneriatul cu militarii americani.

Locțiitorul comandantului grupării de forțe Kandahar, locotenent-colonel Cristinel Colibaba: Am început foarte bine colaborarea cu comandantul 'Task Force Devil Strike - Brave Hearts', așa cum este numit, începând cu 20 august de la realizarea transferului de autoritate. Am stabilit de la bun început foarte clar direcțiile de acțiune comune. Am stabilit foarte clar ceea ce vor face ofițerii români încadrați în comandamentul acestei grupări de forțe și de asemenea rolul pe care îl voi avea eu ca și locțiitor al acestei grupări de forțe. De asemenea, am avut o perioadă de trei săptămâni în care zilnic am purtat discuții atât formale, cât și informale cu comandantul Task Force-ului. Dumnealui se bazează pe experiența dobândită atât de militarii Batalionului misiunii anterioare, cât și de mine personal.


Etichete Forţele româno-americanesudul Afganistanuluiarie de operaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live