Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

15 August 2022
Vizualizari: 357
Comentează add

Marinarii militari români, alături de partenerii lor din Franța, Canada și Statele Unite, au prezentat onorul președintelui Klaus Iohannis, la începutul manifestărilor.

Forţele Navale Române sărbătoresc Ziua Marinei

andrei-serban

Foto: Sorin Cealera.

Forţele Navale Române sărbătoresc, astăzi, Ziua Marinei. Festivităţile oficiale s-au desfăşurat la Constanţa, dar manifestări au fost organizate şi în celelalte oraşe-port la Marea Neagră şi Dunăre. Relatează trimisul RRA, Andrei Şerban.


Reporter - Marinarii militari români, alături de partenerii lor din Franța, Canada și Statele Unite, au prezentat onorul președintelui Klaus Iohannis, la începutul manifestărilor din Portul Militar Constanța.

După ceremonialul de ridicare a pavilionului și a altor însemne la bordul navelor militare și după oficierea serviciului religios, președintele Klaus Iohannis a susținut o alocuțiune în care a reamintit că Marea Neagră face parte acum din conceptul strategic al NATO, care consideră această zonă ca fiind de o mare importanță și în contextul în care în Ucraina se desfășoară un război nedrept provocat de Federația Rusă.

Klaus Iohannis a reamintit că România beneficiază acum, ca aliat NATO, de cele mai sigure garanții de securitate pe care le-a avut în tot cuprisul istoriei sale.

Președintele României consideră că Forțele Navale Române au capacitatea de a asigura securitatea apelor naționale și a apelor internaționale.


Klaus Iohannis - Forțele navale contribuie semnificativ la securitatea națională, regională și cea euroatlantică. Prin misiunile dificile pe care le desfășurați alături de aliații și partenerii noștri din NATO și din Uniunea Europeană, faceți ca apele teritoriale ale României, dar și mările lumii să fie mai sigure. Sunteți expresia profesionalismului și a dăruirii și vă mulțumim pentru sacrificiile pe care le faceți pentru ca noi toți să trăim în siguranță.


Reporter - La finalul ceremoniei de la Portul Militar Constanța, Klaus Iohannis a vizitat Nava-școală Mircea, iar publicul a putut să urce la bord fregatelor Regina Maria și Regele Ferdinand.

Şi în Portul Tomis au loc, până diseară, expoziții de tehnică militară, ateliere interactive de noduri marinărești, iar interesați pot să experimenteze o bătălie navală într-un spațiu virtual pus la dispoziție de echipa World of warships.

Ziua se va încheia cu tradiționala retragere cu torțe a marinarilor, care va avea loc la Constanța, între orele 20.30 și 22.00.


Etichete ziua marinei romaneklaus iohannispavilionmarea neagraconstantanave

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live