Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

6 Martie 2015
Vizualizari: 3327
Comentează add

Aproximativ 500 de angajați ai Uzinei Ford Craiova au optat pentru încetarea voluntară a relațiilor de muncă.

Ford Craiova renunță la disponibilizări

florin-firu-dolj

Foto: Arhivă.

Uzina Ford din Craiova a rămas fără aproximativ 500 din cei 3200 de angajaţi ca urmare a unui program de încetare a relaţiilor de muncă iniţiat de compania americană în toamna anului trecut.

Cifra disponibilizaţilor ar fi putut ajunge la 680, cât se anunţase iniţial.

Măsura concedierii de personal a fost însă înlocuită cu reducerea programului de lucru stabilit cu sindicatele din fabrică a precizat purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş.

"Peste 490 de angajaţi ai uzinei Ford Craiova au aplicat pentru programul de încetare voluntară a relaţiilor de muncă, iar cererile acestora au fost acceptate de către conducerea companiei. Pentru a atinge ţinta de reducere de personal pentru 680 de posturi, Ford România a demarat încă de anul trecut un proces de consultări cu sindicatele.

"Ca urmare, confirmăm că Ford România şi sindicatele au ajuns la o înţelegere cu privire la implementarea unui program de lucru redus la fabrica din Craiova, ceea ce permite companiei să evite concedierea a aproximativ 170 de persoane” a declarat Ana Maria Timiş.

Aceasta a mai spus că pe parcursul acestui program de muncă redus angajaţii vor fi remuneraţi conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă şi ale legislaţiei în vigoare. (FLORIN FIRU)


Etichete Stiri Sud-VestangajatiForduzinaCraiovaCCMconcedieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live