Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Martie 2019
Vizualizari: 499
Comentează add

Din Fondul de Coeziune vor fi alocate 203,5 milioane de euro pentru construirea unui tronson al autostrăzii M8 care va îmbunătăţi legăturile rutiere între Ungaria şi Austria.

Fonduri UE de peste 200 de milioane de euro pentru infrastructura Ungariei

sergiu-stet

 Comisarul european, Corina Crețu.     Foto: Arhivă.

Prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, Ungaria va beneficia de un sprijin în valoare de peste 218 de milioane de euro pentru realizarea a două investiţii: construirea unui tronson al autostrăzii M8 şi modernizarea sistemelor de epurare a apei uzate din Budapesta şi din oraşul Budaörs, a anunţat marţi, 5 martie, la Bruxelles, comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, citată de MTI.

"Din Fondul de Coeziune vor fi alocate 203,5 milioane de euro pentru construirea unui tronson al autostrăzii M8, de 29 de kilometri, între localităţile Körmend şi Rábafüzes, care va contribui la îmbunătăţirea legăturilor rutiere între Ungaria şi Austria. De asemenea, din acelaşi fond vor fi alocate 15 milioane de euro pentru modernizarea rezervoarelor de stocare a apei uzate din Budapesta şi Budaörs", a declarat Corina Crețu.

Comisarul european a subliniat că prin investiţiile realizate în infrastructura rutieră şi în domeniul gospodăririi apelor, UE contribuie substanţial pentru ca în Ungaria dezvoltarea regională şi creşterea economică să înregistreze progrese, şi pentru a îmbunătăţii viaţa cetăţenilor aceste ţări.

"Cele două proiecte din domeniul coeziunii sunt o dovadă elocventă a faptului că UE creează plus valoare în Ungaria", a subliniat Corina Creţu.

Comisarul European a mai precizat că autostrada M8 va îmbunătăţii legătura rutieră a judeţului Vas cu Burgenland şi va contribui la extinderea reţelei rutiere transeuropene. Potrivit planurilor, autostrada M8 va fi dată în folosinţă în 2021.

Totodată, datorită celuilalt proiect, 1.410 de gospodării din Budapesta şi Budaörs vor fi conectate la un sistem modern de epurare a apei uzate. Această investiţie va fi finalizată, probabil, în iunie 2020.


Etichete rețea apăcoeziuneMTICorina CrețuM8KörmendRábafüzesautostradăcomisar europeanUngariaUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live